Sony'ye beklenmedik ceza!

CHIP Online
27-01-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yakın geçmişte hack olaylarıyla başı derde giren Sony, bu kez de aynı nedenle ceza şoku yaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sony-ye-beklenmedik-ceza_38328.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Sony'nin son iki yıldır başına gelen hack saldırıları, bir döneme damgasını vurmuştu. 2011 yılında gerçekleşen ve birçok kredi kartının çalınması ile sonuçlanan PlayStation Network hacklenme olayının ardından, Sony'ye hafif de olsa konu hakkında para cezası yaptırımı uygulandı.


Japon devi hacklenme olayından bu yana geçen sürede büyük sorunlarla yüzleşiyordu. Yetmezmiş gibi güvenlik gibi bir konu hakkındaki açıklık, birçoklarının hesaplarını tamamen kapatması ile son buldu. Her ne kadar Sony, birçok kereler meydana gelen olay için özür dilemiş olsa da Birleşik Krallık'ta bulunan Bilgi Emniyet Müdürlüğü Ofisi'ne göre, PlayStation Network'e yapılan saldırı, kullanılan yazılım gerekli güncellemelere kavuşmuş olsaydı, hiçbir şekilde bu kadar büyük bir etki yaratamayacaktı...


Birleşik Krallık'ta bulunan ofis Sony'yi bu duyarsızlığı yüzünden dava etti ve sonuç olarak firma 250.000 sterlinlik cezaya çarptırıldı. Komiser yardımcısı ve veri koruma müdürü koltuğunda oturan David Smith ise, "Eğer bu kadar çok kredi kartı ve detaylı bilgiye sahipseniz, veri korumak sizin başlıca göreviniz olmak zorunda" şeklinde konuştu ve ekledi; "Meydana gelen olaylara bakacak olursak, açık ve net şekilde görülecektir ki güvenlik önlemleri ve sağladıkları koruma tamamen yetersiz."


Sony'nin teknoloji sektöründe bulunması ve konu hakkında birçok mecradan fazla bilgiye sahip olmasına rağmen, gerekli güvenlik önlemlerini almamış olmasının da açılan ceza davasında büyük rolü olduğuna değinen Smith, firmaya verilen cezadan dolayı herhangi bir suçluluk duymadıklarına zira kendilerine bu zamana kadar gelen en büyük olaylardan birisinin Sony hakkındaki suçlamalar olduğunu dile getirdi. 

Tüm Konu: Sony'ye beklenmedik ceza!

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr