Sorun sockette mi anakartta mı

kunt16
04-02-2016, 02:14   |  #1  
kunt16 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

beyler cümleten selamun aleykum. lenovo z500 laptopum var kendisini 1.5 ay önce yürürken çantanın ipinin kopması nedeniyle asfalta düşürdüm sol alt tarafı biraz büküldü ekranın arası acıldı yerine oturttum sonradan.çalışırken hiç bi sıkıntı yoktu düşürdükten sonra. 2 hafta önce bükülen tarafdaki usb girişi görmemeye başladı bi görüyor bi görmüyor sonra tamamen gitti nerdeyse.şimdide sarj aletini görmemeye başladı diğer lenovo şarj aletimle denedim gene görmüyor kafasnı oynatınca ara ara görüyor .dün birazcık oynatınca görüyordu sarj aletini bugün 2 saat oynattıktan sonra görmeye başladı.acaba bu sorun anakartla alaklı olabilir mi önce usb girşinin aynı şekilde bozulması şimdi socketin bozulması.sizce sorun sadece sarj soketinden dolayı mı.ve eğer öyleyse ne kadar tutar bu 2 sinden birini yaptırmak .düşüncelerinizi paylaşmanız dileğiyle.xok acil bi konu.bugun konustugum bi tamirci kuzey koprusunde bir sorun olabilir dedi doğru olabilir mi?

kunt16 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Siyah Sancak
04-02-2016, 05:53   |  #2  
Siyah Sancak avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 9
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2015

Öncelikle Aleyküm Selam

Elbette olabilir leptoplar hassastır en küçük çarpmada vs arza verbilme oranı yüksektir valla tam olarak bişey diyemiyeceğim çünkü ne dersem diyim bir tahmin en fazla 120 TL civarında yapacağını düşünüyorum servisin lakin pazarlıkla vs . indirirsin çok uğraşma girişlerle hasarı büyütebilirsin kendin vs açmayada kalkma sen en iyisi bir servise götür .

Bilgisayar Kliniği
05-02-2016, 20:49   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

Merhabalar
Öncelikle geçmiş olsun ; Bilgisayarın yere düşmesi çok sansız bir durumdur.. Şuan tam olarak net bir şey söylenmesi doğru değildir.. Düşme sonucu anakart üzerinde belliki bir hasar oluşmuş.. Şuan çeşitli sorunlardan bahsetmişsiniz.. Şarj giriş ( power jack ) giriş yeri arızalı gözüküyor.. USB lerin görmemesi ise düşme sonucu anakart üzerinde oluşan bir bağlantı kopması da olabilir ;
Chip arızalarında da bu belirtiler düşünülebilir , belirtilen kuzey chip USB kanalınıda kontrol ettiğinden tespit yapmak gerekmektedir..

Konu ile ilgili olarak arıza tespiti kesinlikle yapılması gerekmektedir.. Fiyat konusunda gelince ortada net bir şey olmadığından bir şey söylemek doğru değildir..

Bu konuda ücretsiz arıza tespitimizden faydanalabilirsiniz
Eğer chip.com.tr aracılığı ile aradığınızı belirtmeniz durumunda bayi kategorisinde değerlendirileceksiniz.

Bilgisayar Kliniği
Teknik Destek Birimi
Notebook - Tablet - Akıllı Telefon Onarım Merkezi
212 531 90 90