Sorunlu donanımınızı bulmanın yolu!

CHIP Online
27-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sisteminizde donanımsal bir sorun varsa, bunu kolayca bulmanın yolunu açıklıyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sor ... nin-yolu_40037.html

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Bilgisayarınızda herhangi bir ciddi sorunla karşı karşıya kaldığınızda, bunun kasanızın içerisindeki sayısız donanımdan bir tanesiyle ilgili olabileceğini bilirsiniz. Genellikle fanlar, sabit diskler, işlemci ve grafik işlemciler gibi hareket eden ve ısınan bileşenler, sorunun en sık çıktığı noktalar olarak düşünülür. RAM ve SSD diskler de, üzerlerine sürekli tekrar yazıldığından bozulmaya elverişli bileşenler arasındadırlar.

Windows 7 ve 8'de sorunlu donanımı bulma

Windows 7 ve 8 ile beraber gelen harika araçlar sayesinde üçüncü parti araçlara hiç gerek kalmadan sorunun kaynağını bulmanız mümkün

Kaynak ve Performans İzleyici

Win+R klavye kısayolunu kullanarak Çalıştır penceresini açın ve perfmon /report yazıp Tamam'a tıklayın. Yeni bir pencere açılacak ve veri toplanmaya başlanacaktır.

Yaklaşık bir dakika süren bu işlemin ardından karşınıza ayrıntılı bir rapor çıkacak. Raporda "Tanılama sonuçları - uyarılar ve kaynak özeti" bölümüne göz atın. Buradaki uyarılara dikkat edin. Kırmızı, sarı ve yeşil renkli özet bilgileri, sisteminizle ilgili uyarıları incelemenizi kolaylaştıracak.


Tüm Konu: Sorunlu donanımınızı bulmanın yolu!

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: www.chip.com.tr