Soy ağacınızı bulun veya ücretsiz oluşturun

netkili
09-10-2012, 15:08   |  #1  
netkili avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli unsurlarından biri olan internet artık hayatımızın her alanında yerini çoktan aldı ve daha birçok yeni alanda da hızla hayatımıza gireceği kesin. Alışverişten sohbete, araştırmalardan iletişime, kişisel gelişimden hobilere ve daha sayamadığımız birçok konuda geniş bir yelpazeye yayılmış olan internetin yüzyılın buluşu olarak görülmesi doğal.

Yukarıda saydığımız konuların belkide en başında internet aracılığı ile sosyalleşme yer alıyor. Birçoğumuz sosyal platformlarda profiller oluşturarak gerçek hayattan dost ve akrabalarımızla iletişime geçiyor ve onlarla paylaşımlarda bulunuyoruz. Bugün anlatacağım konu da benzer özelliklere sahip olan ama aynı zamanda size soy ağacı oluşturmaya da  imkan sağlayan bir site ve program, myheritage ve myheritage in ücretsiz olarak kullanabileceğiniz soyağacı programı olan family tree builder.

2003 yılında Gilad Japhed öncülüğünde, geneaology (soy ağacı bilimi) ekibi tarafından tasarlanan site kısa bir süre içerisinde milyonlarca insanın kullandığı bir site haline gelmiş. Bu hızlı yayılma sebebiyle Türkçemiz dahil 38 dile çevrilerek yayın yapan site daha sonra birçok ülkedeki küçük ve büyük çaplı sosyal paylaşım sitelerini de bünyesine katarak bugün dünyada 1 milyardan fazla profilin ve 340 milyondan fazla soy ağacının bulunduğu devasa bir sisteme dönüşmüş. Günümüzde gelişen teknolojiye de ayak uydurarak mobil ve tablet uygulamaları da geliştiren bu sistem her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Bu sistem sayesinde yüzbinlerce kişinin farklı ülkelerde soy ağacının yeni bir uzantısını keşfettiği site tarafındn savunulmakta.

Sitenin dilimize çevrilmiş versiyonuna bu linkten erişebilirsiniz. Karşınıza çıkan sayfadan family tree builder ı indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra siteye üye oluyorsunuz ve Türkçe anlatımla kolayca soy ağacınızı oluşturabiliyorsunuz. Yine site içerisinde arama yaparak soy ağacınızdan olabilecek kişileri bulabiliyor, fotoğraflar ekleyebiliyorsunuz.

Sistem içerisinde eğlenceye de yer verilmiş. Örneğin "Look-alike Meter" uygulaması ile kendi fotoğrafınızı, eşinizin fotoğrafını ve çocuğunuzun fotoğrafını yükleyerek, çocuğun kime daha çok benzediğini görebiliyorsunuz. Yine yüz tanıma teknolojisi ile "Kolajımı yarat" ve "Morphumu yarat" linkleri aracılığı ile yüz tanıma teknolojisi sayesinde hangi ünlüye benzediğinizi görebiliyorsunuz.

Sizde hemen soyağacınızı oluşturmak, çocuğunuzun kime daha çok benzediğini görmek veya hangi ünlüyle benzerliğiniz olduğunu keşfetmek istiyorsanız Myheritage.com sitesini şimdi ziyaret edebilirsiniz. İyi eğlenceler.


Kaynak site: Soy ağacınızı oluşturun