Sözüm ona Steve Jobs'u anıyorlar!

CHIP Online
10-10-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Jobs üzerinden para kazanma hırsı bir türlü bitmiyor! İşte ölümünün ikinci yıldönümünde yaşananlar.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/soz ... niyorlar_43069.html

Resimlerle: Jobs'u anayım derken ortaya bunlar çıktı!

Ünlü birinin ölümünün ikinci yıl dönümü ilginç bir zamandır. Biyografiler en çok satanlar grubuna girmiştir. Hayatın filmi çekilmiş ve yayınlanmıştır. Yani yas dönemi doğal olarak bitmiş, üzerinden para kazanma dönemi çoktan gelmiştir. En azından konu Steve Jobs olduğunda, yaşananlar tam olarak bunlar... Ancak gerçekleştirilmesi gereken bir şey daha vardır: Yeni "biblo" yapımı. Aslında biblolar Şubat ayında piyasaya sürülmüştür ama bu yeterli değildir; piyasaya "Steve Jobs 2. yıl dönümü  Özel Figürleri" çıkar.


Tim Cook, cuma günü bir e-posta aracılığı ile, Apple çalışanlarına "(Steve Jobs'un) Anısını, onun çok sevdiği işe kendimizi adayarak onurlandırmaya devam edeceğiz." şeklinde bir yazı gönderdi. Tabii ki bu jest çok güzel gözüküyor. Ancak "gerçek" onurlandırma hareketi, 1970'lerin ve 1980'lerin Steve Jobs'unun 1:6 ölçekli figürlerini yapan Legend Toys firmasından geldi. Öyle ki, firma, dönem giysilerinin günümüzün daha kaliteli sürümlerini kullanmaktan da kaçınmadı.


Hatta bir sebepten ötürü lazer kesimli ve "Apple Computer" yazısı işlenmiş antik bir ahşap da mevcut. Legend Toys konu ile ilgili "Sadece ticari bir ürün yapmadığımızı hissedebileceğinizi düşünüyoruz, heykeltıraşımız, terzimiz, ressamımız dahil olmak üzere sanatçılarımız ve tüm çalışanlarımız ruhani rehberimizi yeniden yaratmak için tüm içtenlikleri ile çalışıyorlar." yazılı açıklamasında bulundu.


Figürlere bakarken gerçekten bir şeyler hissedeceğiniz kesin. Sonuç olarak kişiden faydalanma hissi de yas tutmanın ikinci yılına ait bir durumdur; öyle değil mi?

Tüm Konu: Sözüm ona Steve Jobs'u anıyorlar!

Resimlerle: Jobs'u anayım derken ortaya bunlar çıktı!

Kaynak: www.chip.com.tr