Spam'cılar tarafından kullanılan 5 araç!

CHIP Online
03-08-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternetin baş belaları, işte bu araçları kullanarak on binlerce kullanıcıya bela oluyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/spam ... n-5-arac_28362.html


Resimlerle: Tarihe geçen en tehlikeli hacker saldırıları

Bazılarımızın e-posta kutusunu dolduran spam e-postalar zaman zaman çok can sıkıcı bir hal alabiliyor. Ancak son zamanlarda spam'ı engelleyen sistemler eskisine göre daha başarılılar. Peki bu spam e-postaların nasıl gönderildiğini hiç merak ettiniz mi?

Bu yazımızda spam göndericilerinin sıklıkla kullandığı black-hat olarak sınıflandırılan araçlardan sizlere bahsedecek ve korunmanıza yönelik bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Bu arada, bazı araçların isimlerini etik olmadığından ve tehlikeli olduklarından tam olarak vermiyoruz.

X-...

Bu tehlikeli araç, çevrim içi forum sistemlerine otomatik olarak kaydolarak bağlantılar gönderebiliyor. Bu yazılımlarla uğraşmak, forum webmaster'larının günlük işletinden bir tanesi ve genellikle geniş IP engellemeleriyle sonuçlanıyor. 50 dolar ödediğinizde ise IP'ler konusunda düşünmenize gerek kalmıyor: 10.000 profil bağlantısı sizin için gönderiliyor.

Forumunuzun bu tür saldırılardan etkilenmemesi için yapabileceğiniz ilk şey, onu son sürümüne yükseltmiş olduğunuzdan emin olmaktır.

Tüm konu: Spam'cılar tarafından kullanılan 5 araç!

Resimlerle: Tarihe geçen en tehlikeli hacker saldırıları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Web sitenizi, sayfanızı veya e-posta adresinizi spam'lardan nasıl koruyorsunuz?