Spy&Adware lerden kurtulmak için öneri

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nn_emir
11-02-2004, 11:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhabalar.
Forumdaki yazılara göz attığımda bir çok kişinin pop-uplar kilitlenmeler vs den şikayetçi olduğunu görüyorum. Bence bu spyware ve adware ler virüsler kadar tehlikeli olmasa da onlardan daha çok can sıkmaya başladılar. (ne de olsa bilinen düşman, bilinmeyenden iyidir) Bu tip programlar habersizce kuruluyor, registryden birçok ayarı kendine göre değiştiriyor, kilitlenmelere ve hatta sık sık restartlara bile neden olabiliyorlar.
Bunlardan kurtulmak için bir önerim olacak
Spybot Search&Destroy  http://www.safer-networking.org adresinden indirilebilen bir freeware. İngilizcesi iyi  olmayanlar için Türkçe desteği mevcut. online update yapabiliyor. Tarama sonunda dosya, cookie, registry ayarı vs gibi birçok ayrıntı ile birlikte, tüm problemleri spatayıp düzeltilmesini istediğiniz problemleri seçmenize olanak sağlıyor. Çok işe yaradığını gördüm, tavsiye ederim.

Dikkat : Tarama sonucunda bulunan problemleri fix ettirmeden önce incelemenizi tavsiye ederim. Gerçi ben şimdiye kadar hatalı bir tesbiti ile karşılaşmadım ama siz yine de dikkatli olun.

Kolay gelsin.

Pingusheus
12-02-2004, 10:13   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Merhaba,

Bu tip programları kendi adıma çok değerli buluyorum ama eklemek isteidğim bir konu da şu ki; bazı spyware barındıran programları bu eklentilerinden arındırdığınızda o programlar çalışmayı reddediyor.Örnek olarak flashget i verebilirim. O nedenle bulunacak spyware ya da ad wareleri silmeden önce iyi düşünerek karar vermenizi öneririm.

Sevgi ile...

cbahtinur
14-02-2004, 11:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
176 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ben senın yerınde olsam asla ad aware'ı sılmezdım...

Pingusheus
14-02-2004, 22:10   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Neden?

Neden hiçbir ad aware i silmemem gerekiyor?

hasanyasin
14-02-2004, 23:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sanırım ufaktan bir kavram kargaşası oluşmuş. Gülümseme

Ad : İlan, reklam

Ware : SoftWare kelimesini "yazılım" olarak çevirdik. Şimdi bu ware'a ne diyeceğiz bilemiyorum; ama ılım değil kesinlikle... "Yazılım" manasında bir kısaltma olarak kullanıldığını söyleyebiliriz.

Adware: Reklam yazılımı. Çoğunlukla, isteğimiz dışında, çaktırmadan sistemimize kurulup, aklı sıra bundan gelir elde etmeye çalışanlar tarafından geliştirilmiş programlar.

Aware: Farkına varmak.

Ad Aware : Bu da ticari bir isim. LavaSoft firmasının ürettiği, adware ve spyware programları tarayıp ortadan kaldırmaya yarıyor. Firma, adware kelimesi üzerinde oynayarak, bunların farkına varma anlamı taşıyan bir ad koymuş.

Araya eklenen "a" harfine dikkat etmeyince de böyle bir kargaşa çıkmış işte ortaya. Gülümseme

Bilgisayarınıza zarar vermek pahasına da olsa birileri bundan yarar görüyor, bırakalım çalışsınlar diye düşünmüyorsanız eğer, tüm adware'lardan kurtulmanız gerekiyor. Bunun için AdAware programı da bir seçenek. Cem'in beğendiği AdAware, nn_emir'in kastettiği adware'dı yani... Pingusheus'un kastettiği ise, ihtiyaç duyduğumuz başka şeyleri kullanabilmek için katlanmak zorunda olduğumuz adware'lardı...