SQLite Tarih Formatı

bumer
24-03-2019, 01:16   |  #1  
bumer avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

 

Merhaba, SQLite veritabanına DateTime (yyyy-mm-dd) formatında kaydedilen tarihi dataGridView'e (gg.mm.yyyy) formatında nasıl getirebiliriz.
dataGridView1.Columns[1].DefaultCellStyle.Format = "dd.MM.yyyy";

kodu kullandım ama değişmiyor.
Şimdiden teşekkürler.

White-Fox
24-03-2019, 09:14   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 149
1,042 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

1-Datagride satır sütun bodoslama girişmeyin , bindinsource kullanın liste kullanın.

2-bir Form yada wpf uygulaması tek bir ana thread ile başlar sen winforms kullanıyorsun program.cs dosyası içerisinde bu anathread e bir cultureinfo vermelisin böylece tarihi düzgün bir biçimde görüntüleyebilirsin.

3-Burada bildiğimiz veritiplarinin sqlite karşılığı yazılmış.Eğer datatype belirtiminde hatalı bir ifade kullanırsanız sqlite ilk girdiğiniz verinin tipine bakıp kolonun tipini ayarlayacaktır.

Önemli Not : Sqlite da Datetime ve Date Türünün kaşılığı NUMERIC dir.

bumer
24-03-2019, 11:49   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, cevabınız benim için profesyonelce olmuş.Örnekleme yapabilirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim.

White-Fox
24-03-2019, 12:47   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 149
1,042 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010
Alıntı: bumer  
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, cevabınız benim için profesyonelce olmuş.Örnekleme yapabilirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim.
 

1-Winform projenizdeki program.cs dosyasını açın

2- Orada bulunan [STAThread] Main methodunun içerisine aşağıdaki kodları yazın :

var culture =newCultureInfo("tr-TR");


CultureInfo.DefaultThreadCurrentCulture= culture;


CultureInfo.DefaultThreadCurrentUICulture= culture;

Bu yeterli olacaktır.Sqlitedb yi programatik olarak oluşturuyorsanız datetime olacak kolonun veritipine NUMERIC yazın eğer bir program aracılığı ile oluşturuyorsanız arayüz ile yani orada zaten belirtecektir.

Bindingsource için internette biraz araştırın yapamazsanız yardımcı olayım uzun bir konu ama kısaca özetlemek gerekirse sizin bir tablonuz var diyelim adı da insan bu tablonun 2 kolonu var biri yaş biride adsoyad sizin bir sınıf oluşturmanız gerekir bu sınıfın adı insan olsun ve propertyleride adsoyad ile yas veritabanından veriyi okuyup bu oluşturduğunuz insan sınıfından okuduğunuz verilerle bir nesne türetmeli sonra bu nesneleri bir list/koleksiyona atmalı ve sonrada datagridin datasource özelliğine vermelisiniz.

NOT:Eğer yeni başlıyorsanız bu işlere winforms çöptür , WPF kullanın yada vaktiniz varsa electronjs e bir göz atın.

haXan
30-03-2019, 21:45   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

strftime('%d-%m-%Y', GTarihi)) as [Giriş Tarihi]  

Bunu kullanın... GTarihi yerine tablonuzdaki kolonun adını yazarsınız...