SSD Ayarları Windows 10

yacturk
28-10-2016, 19:03   |  #1  
yacturk avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

selam SSD'ye windows kuracağım. bu iki tikinde işaretli olması gerekmi    internetten SSD için yapılacaklara baktıgımda bu 2 tikinde işaretli olması gerektigini gördüm  fakat elektirik kesintisi oldugu zaman verileri siliyormuş sizce ne yapmam gerek . ve windows 10 da ssd için hangi ayarları yapmam gerek bunlar dışında ve bunları yapmalımıyım 


Biostan "ACHI" seçilecek


Sistem Geri Yüklemeyi kapatın


SSD Frimware güncellemesi yapın


Windows Search Devre Dışı


Windows Disk Birleştiricisi Devre Dışı. Ayrıca el ile kesinlikle Defrag yapmayın hiçbir yararı olmaz daha çok diskin ömrünü tüketir. Defragg olayının sadece harddisklere yararı vardır.


Bilgisayarım > Yerel Disk (C sağ tık > özellikler > Bu sürücüdeki dosyaların yazan kısımdaki tiki kaldırıp tamam diyoruz


Başlat arama kısmına " Güç planını düzenle" yazıyoruz. Sonra alt kısımda gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklıyoruz. Sabit disk > Sabit diski kapatmak için beklenecek süre Pilde ve Prizde hiçbir zaman yani 0 yapıyoruz.


Aygıt yöneticisine girin. Disk sürücülerinden SSD nizi seçin sağ tıklayın özellikler diyin. İlkelerden her iki tik işaretli olsun tamam diyip kapatın.


regedit.exe 'yi açın ve aşağıdaki komuta gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
Sağ pencerede "EnableSuperfetch" ikonunu bulun, sağ tıklayın, modifiye et'e tıklayın ve 3'ü 0'a değiştirip OK'a basın


Başlat-> cmd yazın -> cmd ikonunu sağ tıklayın -> Yönetici olarak çalıştırın -> powercfg -h off yazın -> ENTER'a basın -> exit yazın -> ENTER'a basın. NOT: Çabuk açma ve kapama seçeneklerine izin veren uyku modu özelliğini kaybedeceksiniz.

Son Düzenleme: yacturk ~ 28 Ekim 2016 19:09 Neden:
confickerbelasi
28-10-2016, 22:56   |  #2  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

2.seçeği işaretleme anlamı yok onun.