SSD Kullanmanın Faydaları

ancient30
28-07-2018, 19:25   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Ssd hard disklerde normal harddisklere göre bir manyetik hız söz konusu değildir.Yani hdd lerde gibi kafanın bir plak üzerinde dönmesi gibi bir durumu yoktur.

 

Özelliklerde işletmelerde 3 boyutlu tasarım yaparken render alma işlemlerini daha hızlı yaparlar.Okuma ve yükleme hızı hdd lere göre çok yüksektir.

SSD ler normal harddisklere göre daha hafiftirler.Bu yüzden herhangi bir yere seyahet ettiğimizde taşıması daha kolaydır.Katı hal sürücüler, dahili voltaj dalgalanmaları izlemesi nedeniyle güç kesintilerini oldukça iyi yönetiyor. SSD'ler voltaj düşüşleri durumunda kullanıcı verilerini yedekleyebilir. Özel voltaj tutma devresi, bekleyen yazmaların diskte kaydedilmesine izin verir. Üst düzey SSD modelleri, güç kesintileri sırasında zamanında veri yedeklemelerini sağlayan dahili pillerle birlikte gelir.

 SSD lerde bulunduğumuz çevre ortamlarında sıcaklık yüksek olsa bile ssd hard diske zarar vermez.Ayrıca ısınma sorunu olmadığı için laptoplarda pil ömrünü dahada çok yükseltir.

SSD hard disklerde yükleme ve okuma hızı çok yüksek olduğundan özellikle işletmelerde ölçüm testleri yaparken bu işlemleri çok hızlı ve kolaydır.

Normal hard diski yere düşürdüğünüzde içindeki kafa bir plak üzerinde olduğu için düştüğü anda plak üzerinden oynayabilir ve hard disk geri dönmesi mümkün olmayan bir hasar almış olabilir.SSD lerde böyle bir özellik olmadığı için düşme olsa bile herhangi bir zarar görmez.

SSD lerde herhangi bir hareket parçası olmadığından normal hard diske göre daha hızlı ve performanslıdır.

Veri akışı sırasında harici hard diski hareket ettirdiğimizde harici hard diskte dosyayı alırken  büyük bir probleme neden olabilir.

Bilgisayarı açarken daha çabuk Windows ekranını  açar.

Okuma ve yazma kafası olmadığı için dosyalara erişim hızı daha yükseltir.

Dosyaları bölüm yüklemesine göre.Manyetik bir şekilde çalışma söz konusu değildir.

Hareketli bir şekilde çalışma olmadığından sizi rahatsız edecek bir gürültüye sebep olmazlar.

Özellikle laptoplarda ısı artışına sebep olmaz.Tam verimlilikle çalıştır.

Veriler yazılır ya da silinirken SSD hard diske bir bozulmaya yol açmaz.

Normal bir hard diske göre ömrü daha yüksektir.Hard disklerde herhangi bir şekilde hasar almasa bile ortalama ömrü 5 senedir.

Kaynak

https://www.ugurgunen.com/

Son Düzenleme: ancient30 ~ 28 Temmuz 2018 19:28 Neden:
onder100
09-08-2018, 04:45   |  #2  
onder100 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Evet, SSD hard disklerde yükleme ve okuma hızı çok yüksek

Web
https://www.seovyo.com/