SSD'lerde büyük devrim!

CHIP Online
27-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mekanik sabit disklerden zaten çok daha hızlı olan SSD'ler, büyük bir hız devriminin eşiğinde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ssd-lerde-buyuk-devrim_47316.html

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

SSD sürücülerde yapılan geliştirmeler ile hızın sınırları zorlanıyor. İlk dönemlerine göre çok daha hızlı olan ve çok daha az enerji tüketen SSD'ler, şimdi yeni bir devrimin eşiğinde.


Günümüzde SSD'ler verileri aynı hafıza alanına yazamıyor. Bu da yeni bir hafıza alanına verileri yazmayı mecbur kılıyor ve veriler bu nedenle hafızada parça parça bulunuyor. Chuo Üniversitesi'nden bir Japon araştırma ekibi, bu sorunu çözerek SSD'lerin hızını hatırı sayılır bir şekilde arttırarak düşük güç tüketimiyle birlikte sunmayı başardı.


Araştırma ekibi sorunun üstesinden veri tabanı kullanan uygulamaların kontrol katmanını değiştirerek geldiklerini söylüyorlar. Yeni yöntem "logical block address scrambler" sistemini kullanıyor. Bu yöntem verilerin yeni katmana yazılmasını engelliyor ve bir sonraki katmanda daha fazla veri yoğunluğu yaratmayı sağlıyor. Yani sonuç olarak daha az katman ve kopyalama, çok daha iyi bir depolama sürücüsü anlamına geliyor. Donanımsal olarak hiç bir değişiklik yapılmayan bu yöntemde sürücüye yazılım ile müdahale ediliyor. 


Araştırma ekibi SSD'lerin hızlarını yüzde 300 arttırdıklarını ve yüzde 60 daha az güç tüketimi sağladıklarını belirtiyorlar. Yazma / Silme döngüsünü de yüzde 55 daha fazla arttırdıklarını söyleyen ekip böylece SSD'lerin ömrünün yazma / silme döngüsü ile doğru orantılı olarak yüzde 55 oranında arttığını belirtiyor. Bu yöntem, şu anda kullanılan SSD'lerde de kullanılabilecek.

Tüm Konu: SSD'lerde büyük devrim!

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Kaynak: www.chip.com.tr