SSD'yi RAM'in üstüne taktı!

CHIP Online
07-08-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayar kasasında yerden tasarruf etme çabası, bakın nasıl bir manzara ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ssd ... ne-takti_48774.html

Resimlerle: Tarihten en çekici 9 bilgisayar tasarımı!

PC üreticilerinin kasa alanından tasarruf etmek üzere her şeyi denediklerini biliyoruz. Apacer'ın girişimi ise daha önce rastlamadığımız cinsten. Firma, DDR3 masaüstü RAM'lerinin üzerine M.2 SSD eklenti kartı slotu ve CFast CompactFlash kart slotu eklemeye başlamış durumda.


RAM üzerine eklenen slotlar, veriyi aktarmak için SATA III arayüzünü kullanıyorlar. RAM üzerine takılan SSD diskler, güç ihtiyaçlarını RAM slotu üzerinden karşılıyorlar. RAM çubukları, M.2 SSD kartlarının üç çeşidini de destekliyorlar (2242, 2260 ve 2280). Bu sayede daha yüksek kapasiteli M.2 kartları kullanmak mümkün hale geliyor.


DIMM'lerin üzerinde görünen konektörlerin, muhtemelen anakart üzerindeki SATA kontektörlerine bağlanması gerekiyor. Dolayısıyla RAM'ler, büyük ihtimalle M.2'nin daha hızlı PCI-Express sürümünden faydalanamıyorlar.


Apacer'ın "SDIMMS"leri (S, "storage" / "depolama" anlamına geliyor), şu an örnekleme aşamasında ve firma, RAM ve SSD'leri genellikle OEM'lere sattığından kısa süre içinde piyasada boy göstermesi beklenmiyor.

Tüm Konu: SSD'yi RAM'in üstüne taktı!

Resimlerle: Tarihten en çekici 9 bilgisayar tasarımı!

Kaynak: www.chip.com.tr