Standart ile Klasik editör arasında ne fark var?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
23-06-2009, 14:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Yeni forum, forumda yanıtlarınızı yazmak için eskisinden farklı olarak iki farklı editör içeriyor. Bunlardan biri klasik editör, diğeri ise standart editör.
  
Resim 1: Standart editör                                                       Resim 2: Klasik editör
 
Öncelikle klasik editörle başlayalım. Klasik editör, eskiden kullandığınız editörle aynı. Tek fark, forumun kazandığı işlevleri kullanabilmek için buton sayısının artması. Başka hiçbir fark yok. Yine metin tabanlı, yine kodları görüyorsunuz. Örneğin internette bulunan bir resmi eklemek için bu editöre eskiden olduğu gibi [resim]resmin_bulunduğu_adres[/resim] yazmalısınız. Veya yukarıdaki butona tıklayıp, aşağıya yazılan kodun arasına resmin bulunduğu adresi yazabilirsiniz.

Standart editör ise, klasik editörden çok daha gelişmiş bir yapıya sahip. Öncelikle, artık kodlarla uğraşmak, mesajınızı düzenlerken kodların içerisinde kaybolmanız gerekmeyecek. Microsoft Word'de veya OpenOffice.org Writer ile metinlerinizi nasıl düzenliyorsanız, standart editörle de hemen hemen aynı şekilde düzenleyebilirsiniz. Örneğin, bir kaynaktan bir metni mesajınıza koymak istiyorsunuz. Metni klasik editöre yapıştırdığınızda, metnin üzerindeki her türlü biçimlendirme(renk, şekil, yazı tipi vs.) kaybolacaktır. Ama aynı metni standart editöre kopyaladığınızda, metnin şekli yazı tipi dışında bozulmayacaktır. Yazı tipi sadece her iki editörde de “Yazi Tipi” listesinde bulunan tiplerde aynı kalacaktır. Diğer yazı tipleri, forum desteklemediğinden değişecektir. Tavsiyemiz, desteklenmeyen yazı tiplerinde bir metin kopyaladığınızda, metnin yazı tipini değiştirmeniz yönündedir. İkinci olarak da, mesajlarınıza kod yazmadan video veya resim eklemek için standart editörü kullanmak zorundasınız.
Standart editör ve klasik editör seçeneğini hızlı yanıtta da kullanabilirsiniz:
      
Resim 1: Standart editör                                                       Resim 2: Klasik editör
 
Aşağıda bir CHIP Online haberinin standart editörde ve klasik editörde görünümleri bulunmaktadır. İki editör arasındaki farkı buradan da görebilirsiniz:
  
Resim 1: Standart editör                                                       Resim 2: Klasik editör
Eğer mesajlarınızda eskisi gibi sadece klasik editörü kullanmak istiyorsanız;
1. "Forum&Üyeler" altından "Denetim Masası"na tıklayın.
2. Sol taraftan "Seçenekler"e geçin.
3. "Diğer Seçenekler" altında bulunan "Metin Düzenleyici"den "Sadece klasik editör kullan" seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği geri almak için aynı listeden "Zengin metin düzenleyiciyi kullan" seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 28 Haziran 2009 01:16