Steam'de büyük değişim!

CHIP Online
10-08-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC oyuncularının kalesi olan Steam, 5 Eylül'de çok farklı bir yüzünü daha bize göstermeye hazır!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/steam-de-buyuk-degisim_35262.html

Oyun stüdyosu Valve, sevilen Steam platformu üzerinden bilgisayarlar için oyun dışı yazılımları kullanıcılara sunacağını açıkladı. Valve sözcüsü Mark Richardson'un yaptığı açıklama şöyle: "Steam'i kullanan 40 milyon oyuncu, oyun oynamaktan fazlasıyla ilgileniyor. Bize Steam'de daha fazla yazılım görmek istediklerini söylediler, biz de müşterilerimizin taleplerine cevaben [sitemizi] bu şekilde genişlettik."


Half-Life, Portal ve Left 4 Dead gibi başarılı oyun serilerinin yaratıcısı olan şirket, 5 Eylül'de devreye girecek olan yeni hizmet dahilinde hangi yazılımların satışa sunulacağını açıklamadı, ancak "yaratıcılıktan verimliliğe" geniş bir yelpazeyi kapsayacaklarını belirtti.


Valve'ın Steamworks API'sini kullanan geliştiriciler, bu sayede otomatik yazılım güncellemeleri ve dosyaları Valve sunucularına kaydetmek gibi özelliklerden yararlanabilecekler.


Bu girişim şirketi Apple ve Microsoft ile karşı karşıya getirecek.  1996'da Microsoft'tan ayrılıp Valve'ı kuran iki ortaktan Gabe Newell, Microsoft'un Windows 8 ile ilgili planlarını "PC dünyasındaki herkes için tam bir felaket" olarak nitelendirmişti.  Newell Temmuz ayında Steam platformunu Linux'a taşıma hazırlığında olduklarını açıklamış ve bunu Microsoft'un son işletim sisteminin başarısız olma ihtimaline karşı tedbir almak için yaptıklarını belirtmişti.


Halihazırda Windows, Mac OS X, iOS ve Android'de çalışan Steam'in yeni yazılımları bunlardan hangisinde kullanıcılara sunacağı henüz bilinmiyor.

Tüm Konu: Steam'de büyük değişim!

Kaynak: www.chip.com.tr