Stephen Hawking uzaylılardan neden korkuyor?

samet61
02-10-2015, 13:18   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Ünlü bilim adamı, uzaylıların bir gün bizi bulup Dünya'yı işgal etmelerinden korkuyor.

Son zamanlarda hepimizin gözü kulağı adeta uzayda. Bunun sebebi elbette son dönemde uzay boşluğunda insanlığın ulaşabildiği en uzak noktalara erişmemiz ve bunun sonucunda ortaya çıkan bulgular. Özellikle geçtiğimiz günlerde Mars'ta su bulunmasının heyecanımızı bir kat daha arttırdığı açık. Elbette yalnızca bizler değil, bilim adamları da bir o kadar heyecanlı; uzay ve çevresindeki konularla ilgili hararetli tartışmalar yaşanıyor. Konuya ilişkin son açıklama ise tanınan bir isimden, Stephen Hawking'den geldi...

Stephen Hawking, yaptığı son açıklamayla birlikte uzaya ilişkin atılan son adımlara büyük bir karamsarlıkla bakıyor. Daha önce Yapay Zeka konusunda da endişelerini birçok kez ileten ünlü bilim adamı, uzayda "muhtemel" bir yaşam bulmamızın sonuçlarının ağır olabileceğini düşünüyor. Dünyaca ünlü fizikçi, uzaylıların bizim farkımıza varmasının veya bizi bulmalarının sonucunun, Colombus'un Amerika'nın keşfinden çok daha kötü olabileceğini söyleyerek, içindeki korkuyu açık bir şekilde ifade etti. Uzayda, kendi gezegenlerinin kaynaklarını tüketen "göçebeler" olabileceğini söyleyen Hawking, bu göçebelerin dünyamızı işgal edebileceklerini aktardı.

Öte yandan dünyamıza ilişkin en büyük zararı kendimizin verdiğine de değinen Stephen Hawking, insanlığın yaşamını sürdürebilmesinin, evrende yeni evler bulmaya bağlı olacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Bir Tanrı inancı olmadığını da sözlerine ilave eden Hawking, bilimin ve matematiğin evrenin kökeni açıklamaya yeteceğini ve bu konuda Einstein ile aynı fikirde olduğunu da söyledi.

***

Ne diyorsunuz bu habere? Bu adam artık yavaş yavaş akıl sağlığından olduğunun sinyallerini mi veriyor yoksa gerçekten de bu kehanete inanmamız mı bekleniyor?

raziel34
02-10-2015, 13:19   |  #2  
raziel34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Allah'a inanmayan adamın zırvaları bunlar, bilim adamı olarak da bu saatten sonra bunu dinlemek mi... kalsın.

samet61
02-10-2015, 13:20   |  #3  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

uzaylılara ulaşmaya çalışmamızın tehlikeli olduğunu söylemiş, bence ulaşamayacağız da... onlar bize isterlerse ulaşırlar... ya da belki onlar da bizim gibi bizi uzaylı olarak görüp bir yerlerde araştırıyorlardır kim bilir. bunu sanırım bu kısa ömrümüzde öğrenemeyeceğiz.