Steve Ballmer: "En büyük hatam..."

CHIP Online
15-03-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer, yönetimi sırasında yaptığı en büyük hatayı itiraf etti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... uk-hatam_45795.html

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

Steve Ballmer, bir üniversitede yaptığı konuşmada, on sene önce Microsoft'un telefon konusuna yatırım yapmasını engelleyerek piyasadaki rekabetin gerisine düşmelerinin sorumlusunun kendisi olduğunu itiraf etti.


Akıllı telefonların bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmediği için bu alana zamanında gerekli yatırımı yapmadığını anlatan Steve Ballmer, Microsoft'un böylece teknoloji dünyasının zirvesindeki konumunu rakiplerine kaptırdığını anlattı.


Farklı firmalardan yazılımın ve donanımın bir araya gelip iyi bir ürün yaratmasının çok nadir görünen bir sihir olduğunu anlatan Ballmer, zamanında Microsoft'un yazılımı ile IBM'in donanımının birleşmesiyle dünyanın değiştiğini, şimdi ise Android ile Samsung'un telefonlarının benzer bir devrim yarattığını dile getirdi. Apple'ın kendi donanımını ve yazılımını üreten bir firma olarak sıradışı olduğunu da vurgulayan Ballmer, Microsoft'un da donanım üretmesine rağmen hep yazılıma odaklandığının altını çizdi.


Microsoft'un artık bir cihaz ve hizmet şirketine dönüşmeye çalıştığını anlatan Ballmer, şu anda bunu yapmak için iyi bir fırsatı olduğunu da belirtti.


Tüm Konu: Steve Ballmer: "En büyük hatam..."

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

Kaynak: www.chip.com.tr