Steve Ballmer ve Bill Gates, konuşmuyor!

CHIP Online
11-10-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un iki önemli isminin birbiriyle küs oldukları ortaya çıktı! Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... nusmuyor_50022.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Microsoft'un son dönemde yaşadığı değişikliklerin ve hamlelerin, Bill Gates ve eski CEO Steve Ballmer'ın arasını iyice bozduğu, ikilinin arasının artık birbirleriyle konuşmayacak kadar kötü olduğu ortaya çıktı.


Gates'in 1994'teki nikahında ikilinin arası çok iyi olsa da, dargınlığın en az 2001 yılına dayandığı söyleniyor. İddiaya göre ikili, eşlerinin isteği üzerine "berbat bir akşam yemeği yemişler". Ballmer'ın Microsoft'taki CEO'luğu sırasında Gates'in firmada hala güçlü bir etkisi bulunmaktaydı. Ballmer, Vanity Fair profilinde "Bill [2008'de tamamen] gidene kadar kontrolün elimde olmadığını düşündüm" diyor.


Gates ve Ballmer arasındaki asıl sorunun, Ballmer'ın Haziran 2013'te Nokia'yı satın almayı teklif etmesiyle başladığı düşünülüyor. Ballmer'ın yönetim kurulundan kolayca geçeceğini düşündüğü bu fikir, sanıldığı gibi kuruldan geçmedi. Bunun ardından Ballmer, "anlaşmayı yapın yoksa gideceğim" diyerek yönetim kuruluna ültimatom verdi. Sonuç olarak yönetim kurulu, anlaşmanın biraz değiştirilmiş bir sürümünü kabul etti. Ancak Ballmer, her şeye rağmen Ağustos'ta Microsoft'tan ayrılarak emekli oldu.


Makalede Ballmer, en büyük hatasının Gates'in liderliğindeki yazılım projesi Longhorn olduğunu söylüyor. Daha sonra Vista adını alan proje, geç kalmış ve işlevsellik anlamında Apple'ın OS X Tiger'ının çok gerisine düşmüştü.

Tüm Konu: Steve Ballmer ve Bill Gates, konuşmuyor!

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr