Steve Jobs ve ilk iPhone'un doğuşu!

CHIP Online
10-10-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'un küplere bindiği anlar, gergin atmosfer ve fazlası... İşte ilk iPhone'un doğuş hikayesi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ste ... n-dogusu_43059.html

Resimlerle: Gelecekten 10 fantastik dokunmatik cep telefonu

Apple'ın Steve Jobs'un ölümünü andığı şu sıralarda efsane liderinin hayatını yansıtan ve iPhone'un ortaya çıkışını anlatan bir kitap hayata gözlerini açmak üzere.


New York Times'ın yakında çıkacak Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution kitabından yayınladığı bilgiler, firmanın gelişme aşamasındaki gergin atmosferini anlatıyor. Gazeteci Fred Vogelstein, iPhone'un ortaya çıkmasında önemli rol oynayan birkaç anahtar isimle röportaj yapmış. iPhone'un antenlerini geliştiren Andy Grignon, yoğun çalışmalarından dolayı bitkin düştüğünü söylüyor.


İlk iPhone tanıtımına hazırlıklarının oldukça zorlu geçtiğini söyleyen Grigon, Jobs'un birkaç kez kendisine bağırdığını, "başarısız olmaları halinde bunun nedeninin kendisi olacağını" söylediğini iletiyor. Jobs'un üzerindeki baskısına değinen Grignon, provalarda her defasında farklı bir şeyin yolunda gitmediğini, bunun kendisi için hiç de iyi bir his olmadığını söylüyor.


Ancak tüm bu güçlüklerin ardından ilk iPhone'un tanıtımı ise hiçbir sorun olmadan gerçekleşmiş, ve akıllı cep dünyası iPhone ile önemli yeniliklere kapısını açmıştı. Bu sırada kitabın öne çıkardığı Jobs'un karanlık yönleri bir yana, CEO Tim Cook çalışanlarına Jobs'tan gurur duymaları gerektiğini söyleyen kısa bir e-posta yolladı.

Tüm Konu: Steve Jobs ve ilk iPhone'un doğuşu!

Resimlerle: Gelecekten 10 fantastik dokunmatik cep telefonu

Kaynak: www.chip.com.tr