Storm Worm, Botnet ile saldırıyor

viking20
07-02-2007, 12:49   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Fırtına Solucanı[Storm Worm]Botnet le Saldırıyor:
Birçok ev PC kullanıcısına bulaşmış olduğu düşünülen yeni Trojen hafta sonunda harekete geçti ve tüm güvenlik ve antivirüs firmalarını ciddi şekilde düşündürmeye başladı. Bu solucanın adı Storm worm- Fırtına solucanı.
Finlandiyadaki bilgisayar güvenlik şirketi olan F-Secure firması virüs yaymak için Avrupadaki kasırga haberleri gibi güncel haberleri kullanan virüs yazarlarının, dünya çapında binlerce bilgisayarı etkilediği uyarısında bulundu. "Storm Worm" ünlü antivirüs firması F-secure adlandırılmış. İlk olarak avrupada Cuma günü yayılmaya başlayan trojen hafta sonunu, hava durumunun yanında aynı zamanda güncel haberler şeklinde de kurbanlarına e-posta olarak gitmeye başladı. Bu haberler arasında "Avrupayı vuran fırtınada 230 kişi öldü , "Çinin uydu düşüren füze testi" ve Fidel Castronun, ölmüş olduğunu anlatan e-posta haberleri bulunuyor. Tabiki kullanıcı bu haberi gördüğünde ve haberi bilgisayarına indirdiğinde solucan aktif hale geçiyor.
F-secureye göre E-postaların her yeni dalgası, Trojenin farklı uyarlamalarını taşıdı. Her bir Trojenin şekil değiştirmesi ve her seferinde yeteneğinin de gelişmesi antivirüs firmalarını telaşlandırdı.
F- Secure firması yöneticisi Mikko Hypponen bu trojenin sürekli geliştirildiğini açıkladı. Mikko Hypponen ayrıca bu trojenin aktif olduğu makinede adres defterinde kayıtlı olan diğer kullanıcılarada aynı postayı yollayarak o makinelerde de yayılmaya çalışdığını fakat bundan şirketlerin değil daha çok ev kullanıcılarının etkileneceğini söyledi.

Son Düzenleme: viking20 ~ 07 Şubat 2007 12:51
black_flood
07-02-2007, 13:51   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

allaha şükür buda şu malum dosyaları yokeden worm gibi kullandığım ve destek verdiğim sistemlerede aktif olamadı kullandığım yazılım rahatlıklan bulduğunu silebiliyor ayrıca bu wormun değişik varyantlarıda mevcut durumda kullandığım yazılımlarda truprevent ile bu varyantlardan bir kaçını yakalayabildim ama şuan için gözle görülür bir aktivite yapamadı sistemlerde.

can_n01
07-02-2007, 15:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Aman arkadaslar.Bu virus bulasirsa silemeyiz sonra felan ......Hic anlamam amaclarini su virus uretenlerin.Bilgisayar cokertince sanki ellerine cok buyuk bisey geciyo.Masum insanlarin ne sucu var.Umarin yakinda windows ozel bir program yaparda windowsa virus girmesini onleyen o zaman rahatlariz