Street View arabalarının bilinmeyen faydası

CHIP Online
14-09-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın Maps'de kullandığı bu teknoloji, kendi haritalarını sunmaya çalışan Apple'ı düşündürecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/str ... -faydasi_35852.html

Google'ın Street View arabalarının ününü duyduğunuzdan eminiz. Sokaklarda dolaşarak fotoğraf ve yol bilgisi toplayan bu arabaların yeni bir Google projesinde de kullanıldığı ortaya çıktı.


iOS cihazlarında kendi harita çözümüyle yola devam etmeye karar veren Apple, bu işte biraz zorlanacak gibi görünüyor. Apple'ın şu sıralar harita bilgileri sağlamakta zorlandığı biliniyor. Zira Google Maps'den faydalanacak olan Ground Truth projesi, Street View fotoğraflarını otomatik olarak tarayıp, yorumlayarak bilgi topluyor ve bunları Google Maps verilerine ekliyor. BBC'ye konuşan Google Maps patronu Brian McClendon, bu teknolojiye çok değer verdiklerini şu sözlerle dile getiriyor:


"Google'ın bilgisayarları fotoğraflardaki sokak işaretlerini, hız limitlerini, adresleri, iş isimlerini, kavşakları ve diğer bilgileri analiz ediyor. İnsan operatörler, bu bilgiler haritalara işlenmeden önce hataları kontrol ediyorlar."


McClendon'a göre "Street View'a sahip olmanın faydaları küçümsenemez seviyede". Bu teknoloji, aynı zamanda Google'ın harita bilgileri için üçüncü partilere olan bağımlılığının da azaldığının bir göstergesi.

Tüm Konu: Street View arabalarının bilinmeyen faydası

Kaynak: www.chip.com.tr