ŞU ÇILGIN TÜRKLER!

theironman
06-02-2006, 22:16   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır bir kitap bitirmemiştim. Hikaye yazmakla ve sınavlarla uğraşmaktan kitap okumaya pek fırsatım olmuyordu. Bölüm dersimden final sınavı için Şu Çılgın Türkler kitabını okumam istendi. Bu sayede bu 'şaheseri' okumaya başladım. 700 sayfalık azap verici bir kitap diye düşünüyordum, bu kitabı nasıl bitirecektim? Sınavda çıkacak diye, zoraki bir okumaydı bu. Kitap hakkında çok da bir bilgim yoktu aslında; bildiğim tek şey kitabın son günlerde çok ilgi görüyor olmasıydı. Bunu insan okumadan tam anlayamıyor, ben de öyleydim. Kitabı okumaya başladım sonunda, ilk sayfaları tarih kitabından farksız olduğundan biraz itici gelmişti ama okumaya devam ettikçe bu kitabın bir tarih kitabı olmasından ziyade bir roman olduğunu görebildim. Evet, bu Türklerin destanını anlatan bir başyapıttı, bir romandı. Ben tarih derslerini çok severim, ilgiliyimdir, özellikle savaşları, ülkeler arası ilişkileri yakından takip ederim. Tarihte bize öğretilen ama çok detayına girilmeyen Milli Mücadele'yi ve onun ruhunu bu kitapla çok daha iyi anladım. Sakarya Meydan Muharebesi'nin nedenleri ve sonuçlarını imtihanda çıkacak diye ezberlediğim günleri hatırlarım; ama o günden bu yana aklımda çok da bir şey kalmamıştı. Bu kitapta Türkiye'nin kuruluşuna giden yoldaki en önemli savaşları ayrıntılarıyla işlenmiş. Atalarımızın bu vatan için fedakarlıklarını okudukça o kadar duygulandım ki, şu anki halimizi, yurdumuzun havasını bu rahatlıkla solumamızı, özgür olmamızı o büyük, fedakar insanlara borçlu olduğumuzu kitabın her sayfasını çevirişimde bir kez daha anladım. Ve aynı zamanda içimizde ne gafil, ne yobazların olduğunu da çok iyi gördüm. Atama, Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygım bu kitapla bin kat daha arttı, o bize Allah'ın bir lütfuydu eminim, o ve yüce Türk ulusunun insan üstü çabası sayesinde biz bu topraklarda özgürce yaşıyoruz. Ama maalesef zaman geçtikçe, bu toprakların ne zor kazanıldığını unutanlar artıyor; böyle bir zamanda Şu Çılgın Türkler'in piyasaya çıkması kuşkusuz çok önemliydi. Bence her Türk genci bu kitabı mutlaka ama mutlaka okumalı, okumalı ki ulusunun yüceliğini bir kez daha görsün ve bu ülkenin her karış toprağınının şehit kanıyla sulanmış olduğunu bir kez daha anlasın.

Swat_Man
06-02-2006, 23:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,488 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

En Kısa zamanda Alıp Okuyacam ;)

casmen
09-02-2006, 18:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

kesinlikle katılıyorum çok güzel bi kitap ve her Türk gencinin okuması gereken bi kitap. bende okudum ve dediğin gibi her sayfasında ayrı düşüncelerle ayrı düygularla bu ülkenin insanları neleri başarmış bize neler bırakmış daha iyi görebiliyoruz.bizde o insanların evlatları torunları olarak daha güzellerini daha iyilerini yapabiliriz herşeye dayanabiliriz diyorum... yeterki isteyelim ve gönülden inanalım... bu ülke bunu hakediyo... yazı için tekrar teşekkürler... eline sağlık

theironman
11-02-2006, 20:54   |  #4  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ben teşekkür ederim, yazımı okuduğun ve değerli görüşlerini bizle paylaştığın için. Bu kitabı okuduktan hemen sonra sıcağı sıcağına bu yorumları yapayım dedim, çünkü gerçekten beğendim ve başkalarının da bu güzel eseri okumaları gerektiğini düşünüyorum.

CU_GS7
12-02-2006, 02:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

"Şu Çılgın Türkler" kitabına ve "forum katibi"ne bi gıcığım yok ama:
Herkes beğendiği,sevdiği,önermek istediği kitapları,filmleri chip forumlarına yazması bence çok saçma..Hatta,bence, CHIP forumlarında "Konu Dışı" bölümünün bulunması ayrı bir saçmalık.."Katip"in yaptığını herkes yapsa trilyonları geçen konu dışı alt başlığı olur..CHIP forumları da bence asıl paylaşım alanından,içeriğinden ve amacından uzaklaşır..

theironman
12-02-2006, 09:58   |  #6  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu kitaptan bahsetmek artık reklam olmaktan çıkmıştır ki orta okul, lise hatta üniversitelerde bile sınav ya da dönem ödevi olarak bu kitabın okunması istenmektedir. Maksadım hiçbir şekilde reklam yapmak değil, zaten chip forumlarında reklam yapanlara en başta karşı çıkan benim. Ama bu durum özel bana göre, çünkü bu kitabın özel bir durumu var.

Chip Life'ın gereksizliğine gelince, bence hiç de öyle değil. O senin görüşün, yıllardır  chip forumu böyle bir başlığa ihtiyaç duyuyordu ve bence gayet de iyi gidiyor, ilgini çekmiyorsa bu başlığa bakmayıverirsin, olur biter!

casmen
12-02-2006, 15:53   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

elvis32 sana katılıyorum.bu reklamlık bişey değil hem böyle bi kitabın da reklamının yapılmasında ne gibi bi sakınca olabilir anlamıyorum... ayrıca her sitede böyle güncel sosyal konuların olmasında da ne gibi bi kötülük olabilirki bunu anlamış değilim ki eger istemiyosan bakmayabilirsin de bu sana kalmış bişey demekki ilgini ceken bişeyler olmuş ki girmişsin...ayrıca bana göre söylebişey de olabilir daha foruma ilk katılan kişilerin ısınması için belkide iyi bişey olabilir diyede düşünüyorum...bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum...neyse tekrar elvis32 ye yazısından dolayı teşekkür ediyorum...

CU_GS7
12-02-2006, 16:24   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

casmen de elvis32 de yanlış düşünmüyosunuz."Şu Çılgın Türkler" kitabına da kötü demiyorum.Ayrıca Türk Ulusu ve geleceği için varlığının önemi yadsınamaz.

Ancak benim de kendimce haklı olduğum yanlar var diye düşünüyorum..Bu kitap benim için sadece bir örnek durumunda şu an.CHİP forumlarının bu tarz öneri,beğenme,yakın görme olaylarıyla dolmasını,gereksiz yere yavaşlamasını uygun görmüyorum.

CHIP forumlarının asıl amacının ve paylaşımının günlük olaylar olmadığı kanısındayım.Bu forumlardaki asıl amacın teknoljik paylaşımlar,teknolojik tartışmalar,yenilikler,karşılaşılan sorunlar,yazılımlar,yazılımların gelişimi,yeni ürün karşılaştırılmaları,CHİP dergisinin gelişimi... gibi başlılarda yoğunlaşma ve gelişme kat etmek olduğunu düşünüyorum.Günlük birtakım önerilerle gereksiz yere kalabalıklaşmamasını tercih ediyorum..

Zaten birçok başka sitede bu tarz:bir kitap,bir film,bir günlük olay hakkında öneriye,tartışmaya imkan veren forumlar mevcut..Ancak CHİP in bence asıl amacına yönelik,teknolojik,bilgisyara yönelik forumların sayısı da yok denecek kadar az..

Bir de yalnız ben dedim diye "konu dışı" bölümü kalkacak diye bir şey de söz konusu değil tabi ki..
Ben sadece bu konudaki görüşümü belirtmek istedim..Her mantıklı öneriye saygım var..Bu konudaki son karar da tabi ki benim değil,haddime düşmez..Saygılar..

casmen
12-02-2006, 16:37   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

ya evet başka sitelerde de var böyle şeyler ama bunun okadarda kalabalık yarattığınıda sanmıyorum ya... sadece "konu dışı" diye bir yer ayrılmış ama tabikide bu forumun asıl amacının ne olduğu çok acık bi şekilde belli zaten (teknoljik paylaşımlar,teknolojik tartışmalar,yenilikler,karşılaşılan sorunlar,yazılımlar,yazılımların gelişimi,yeni ürün karşılaştırılmaları,CHİP dergisinin gelişimi...) dediklerinde yapıloyo öyledeğil mi? eger o konularda bi aksama olursa ki olacagını sanmıyorum ve istediğin yardımı alabileceğini düşünüyorum olursa ozaman böyle bişey söylenebilirdi ama sanmıyorum... neyse tabikide herkesin düşüncesine saygı duymak lazım bende fikrimi söyledim... teşekkür ederim...

theironman
12-02-2006, 16:43   |  #10  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chip forumlarının asıl amacı bilgi paylaşımıdır, doğru. Ancak Chip Life başlığı altında da bunu yapmıyor muyuz? Dediğine göre internet bu gibi forumlarla dolup taşıyor. Ancak teknoloji forumlarının sayısı da hiç azımsanacak gibi değil, yani bana sorsan sana bir sürü forum adı verebilirim, bu iş sadece ufak bir araştırmaya bakar, o kadar. Chip Dergisi genel olarak teknoloji, iletişim ve bilgisayar üzerinedir elbette ama bu forumun sadece salt bu konuları kapsaması yerine forumdaki üyeleri cezbedecek ve çekecek bazı yeni başlıklara da sahip olması gerekiyor. Chip Life açıldığından bu yana oldukça fazla ilgi görüyor ve bu bölüm sayesinde forumun daha da zenginleştiği kanısındayım. Çok yönlü olmak her zaman önemlidir, Chip Forumları'nı da bu anlamda düşünmeliyiz. Zaten Chip Life, Chip Forumu'nun çok küçük bir parçasını oluşturuyor, konular da günlük yaşamdan olduğu için ilgi görüyor, hepsi bu.

CU_GS7
12-02-2006, 16:52   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6,371 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

elvis32:
ben Türkçe olan teknoloji ve bilgisayara yönelik forumların, diğer güncel tartışma forumlarına göre az olduğundan bahsettim..Sen bana 10 tane dediğim tarzda forum sayarsın belki en fazla, bu karşılık 100ün üstünde güncel tartışma forumu sayılabilir..

Neyse size göre gereksiz ama bana göre mantıklı bir tarışma başlatmış oldum..Ben bu konu hakkında şahsıma yönelik bi şey olmadıkça yazmayacağım..Mesaj ulaşacağı yere ulaşmıştır.Artık değerlendilir ya da değerlendirilmez.. Eyvallah..

casmen
12-02-2006, 16:53   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

söylediklerine kesinlikle katılıyorum...

theironman
12-02-2006, 16:55   |  #13  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eleştirini göz önüne alırlar ama bir adım atarlar mı, bilemem. Son olarak söyleyeceğim şey Chip Life'lı Chip Forumu'nun çok daha renkli olduğudur. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum, benim görüşüm de böyle.

bug_lavacı
13-02-2006, 21:37   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Arkadaş iyi ki bir kitapla ilgili yorumunu paylaştı...Siz de okuyun arkadaşlar bari de kültürlenelim toğlum olarak...

theironman
19-05-2006, 14:13   |  #15  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"ŞU ÇILGIN TÜRKLER" KİTABINDAN bir kesit...

Savaşın en kanlı günlerinden biriydi.

Asker en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.

İnsanın başını siperden bir saniye bile çıkaramayacağı bir ateş altındaydı.

Asker teğmenine koştu:

-Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim.

"Delirdin mi?"der gibi baktı teğmen:

-Gitmeye değmez oğlum, arkadaşın delik deşik olmuş.

Büyük olasılıkla ölmüştür bile.

Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın.

Ama asker öyle ısrarlıydı ki, teğmen izin vermek zorunda kaldı:

-Peki dene bakalım!

Asker yoğun ateş altında fırladı siperden ve mucize eseri,

arkadaşının yanına kadar gitti,yaralı arkadaşını sırtladığı gibi taşıdı.

Birlikte siperin içine yuvarlandılar.

Teğmen koşup yaralıya bir göz attı ve nefes nefese bir kenara yıkılmış askere döndü:

-Sana "hayatını tehlikeye atmaya değmez" dememiş miydim?

Bu zaten ölmüş!

-Değdi komutanım,değdi.

Çünkü yanına vardığımda henüz yaşıyordu.

Ve onun son sözlerini duymak benim için dünyalara bedeldi...

Ve hıçkırarak,arkadaşının son sözlerini tekrarladı: "GELECEĞİNİ BİLİYORDUM!"

tolga2207
19-05-2006, 14:57   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Bu kitabı bazı yoldan çıkmaya yatkın gençlerin okuması şart. Okuyun okutturun. Konu dışı olayına gelince. Hayat hep bilgisayar hep teknoloji mi?

samet1986
19-05-2006, 16:27   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
tolga2207
Bu kitabı bazı yoldan çıkmaya yatkın gençlerin okuması şart.
Bencede şart. Yaşım 20 ama benden sonraki nesil yani daha küçükler pekte iyi yolda değil..