Sumo robot yarışmasında derece kazandık!

CHIP Online
08-02-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Japonya sumo robot yarışmasında Türklerin geliştirdiği robot, bir ilke imza attı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sum ... kazandik_45295.html

İlk olarak 1990 yılında Fujisoft'un kurucusu Hiroshi Nozawa öncülüğünde Sumo güreşçilerinden esinlenerek başlanan Uluslararası Sumo Robot Turnuvalarının 25. Yılı Aralık ayında Japonya'nın Tokyo kentinde gerçekleştirilmiştir. Yarışmada amaç robotların belirli bir ringin sınırlarını fark ederek, ringden çıkmadan rakibi bulup ittirmesidir. Robotların belli ağırlık (3kg) ve boyut (20x20cm) sınırlarına uymaları gerekmektedir.


Turnuvaya dünya genelinde prestijli yarışmalardan çeşitli derece almış 15 sumo robot ve Japonya'nın 8 ayrı bölgesinden derece alan 16 robot katılmıştır. Turnuvada Uluslararası ve Ulusal(Japon) olmak üzere iki ayrı değerlendirme oluşturulmuştur. Ulusal kategorisinin birincisi olan Japon robot takımı uluslararası takımların içerisine dâhil olmuş ve 4 farklı grupta 4'erli takım olarak mücadele başlamıştır.


Yarışmaya ülkemizi temsilen katılan robotlar arasında MEB robot yarışmasında Jüri özel ödülü sahibi JSUMO robot takımı 2 robotuyla (Fusion – Golge) katılmıştır. Mücadeleler sonucunda Golge ilk 8 arasına girmiş ve Fusion Dünya İkinciliği başarısını ülkemize getirmiştir. JSUMO robot ekibi Burhan Güçlü (MARMARA Mekatronik Müh) Fırat Dede (İTÜ Makine Müh.) , Mert Kahyaoğlu (İTÜ Elektronik Müh.) , Umut Meriç(Çanakkale 18 Mart Üni Mekatronik.) öğrencilerinden oluşmaktadır. JSUMO ekibi tüm mekanik ve elektronik tasarımlarının kendisinin tasarladığı ve üretimlerini kendi imkânlarıyla yaptığı çalışmalarıyla başarıya ulaşmıştır.

Tüm Konu: Sumo robot yarışmasında derece kazandık!

Kaynak: www.chip.com.tr