Sunucu çalıştırma başarısız(dvd kod çözücü yokmş)

mchandsome
14-07-2013, 01:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Arkadaşlar yeni aldğım albümü hevesle açtım taktım pc ye oda ne hiç bişey açılmıyo ve dvd deki şarklar 1 kb görünyor media player im başlamıyo bile ve vlc ise açıyo ama müzik çalamıyo kopyalama yapıyorum şarklar 1 kb olarak kopyalanıyo olmuyo. en son fix it çalıştırdım media player için dvd kod çözücü bulamadı sorunum da oymuş. internetten bakıyorum ancak bir şey bulamadım. Çareyi sizlerde aradım. win7 64 bit kullanıyorum media player ım ise 12 imiş son sürümmüş sanırım. yardımcı olabilir misiniz ?

badwizard
14-07-2013, 08:39   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Windows 7 içindeki media player 12 dvd leri çözebiliyor ama home veya basic edition kullanıyorsan onlarda bu özellik desteklenmiyor olabilir. onun için en güzelini yapıp vlc kurmuşsun zaten. diğer sorunun ise audio cdlerden müzik kopyalamak, direkt kopyalasan 4kb görünürler çünkü sadece kısayolunu kopyalamış olursun audio cd dosyaların hdd üzerinde tutmak istiyorsan cdlerini riplemen gerekir bu bir çeşit format dönüştürme işleminede benzer. sf üzerinde geliştirilen açık kaynak programlarla bile bu işi yapabilirsin,
mesela: http://sourceforge.net/projects/bonkenc/

uzun zamandır cd riplemiyorum ama eskiden çok sevdiğim işlerden biriydi ve bir cd nin mp3 olarak riplenmesi yaklaşık 1 saat sürüyordu şimdi 3-5 dk civarında olmalı. mp3 kodlamak için lame encodera ihtiyacın olabilir zaten program gereksinim duyarsa seni uyarıyordur muhtemelen ;)