Süper bilgisayarların gücü evinize geliyor

CHIP Online
27-02-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tek grafik işlemcili kartların en hızlılarından ASUS GeForce GTX TITAN, resmen duyuruldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sup ... -geliyor_38858.html

Süper bilgisayarlarda yer alan grafik teknolojisi ASUS GeForce GTX TITAN ile artık evinize geliyor. ASUS, dünyanın tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olan ASUS GeForce GTX TITAN'ı duyurdu. Dünyanın en güçlü süper bilgisayarı olan TITAN'da yer alan NVIDIA grafik işlemci mimarisini masaüstü bilgisayarlara taşıyan ASUS GeForce GTX TITAN, kullanıcılara evinde oyunculara özel birer süper bilgisayar kurma imkanı sunuyor.


ASUS GeForce GTX TITAN bünyesinde dünyanın en güçlü masaüstü grafik işlemcisini barındırıyor. NVIDIA'nın Kepler adını verdiği mimari ile geliştirilen grafik işlemcide tam 2688 adet CUDA çekirdeği ve 7.1 milyar adet trasnsistör bulunuyor. ASUS GeForce GTX TITAN'daki grafik işlemci 4500 Gigaflops (single precision) seviyesinde bir performans gösterebiliyor. ASUS GeForce GTX TITAN'da yer alan grafik işlemci varsayılan değer olarak 837MHz'de çalışıyor. Bu hız NVIDIA'nın GPU Boost 2.0 teknolojisi sayesinde 876MHz'e çıkabiliyor.


Yüksek performans tutkunu oyuncular için tasarlanan ASUS GeForce GTX TITAN'da dünyanın en güçlü masaüstü grafik işlemcisinin yanı sıra 6GB GDDR5 (6.0 Gbps) bellek bulunuyor. Ekran kartında bulunan 6GB GDDR5 bellek 384-bit bellek arayüzü kullanıyor.


ASUS GeForce GTX TITAN'ın üzerinde 2 adet dual-link DVI ve birer adet HDMI ve DisplayPort 1.2 çıkışı yer alıyor. NVIDIA 3D Vision Surround desteğine sahip olan ASUS GTX TITAN, aynı anda üç adet monitörde 5760x1080 (Full HD) çözünürlükte 3D oyun keyfi yaşatıyor.


250Watt TDP'si olan kart ihtiyacı olan gücü bir adet 6-pin ve bir adet 8-pin güç bağlantısından alıyor.


Tüm Konu: Süper bilgisayarların gücü evinize geliyor

Kaynak: www.chip.com.tr