Super KING - Rıfkı

supercengel
13-02-2017, 12:48   |  #1  
supercengel avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

Dünyanın en çok oynanan kağıt oyunu olan King oyunu Ceza ve Koz oyunlarından oluşur, toplam 20 el oynanır ve her oyuncu üç ceza, iki koz oyunu oynar. Android cihazlarınız için uygulamayı indirmek için tıklayın.


NASIL OYNANIR?

Başlarken bütün kağıtlar dağıtılır ve ilk oyuncu eline bakarak ne tür bir oyun oynanacağına (koz mu ceza mı, ceza ise hangi ceza) karar vererek tabloda belirtir. İlk kağıdı atarak oyunu başlatır. Koz oyunlarında amaç mümkün olduğu kadar çok el almak, ceza oyunlarında ise belirlenen cezalı kağıdı ya da kağıtları almamaktır.

CEZA OYUNLARI
King'de toplam 6 ceza oyunu vardır: El almaz, kupa almaz, kız almaz, erkek almaz, son iki ve rıfkı. Her cezadan ikişer adet oynanır. Bu cezaların hepsinin ayrı puanı vardır ve oyuncuların eksi hanelerine yazılır.

El Almaz
Bu oyunda amaç hiç el almamaktır. Yere atılan en büyük kağıt o eli alır. Ceza oyunlarında koz yoktur. El almaz oyunlarında alınan her el -50 altındır.

Kupa Almaz
Bu oyunda amaç Kupa serisinden hiç kağıt almamaktır. Elinde yerde dönen kağıttan olmayan oyuncunun Kupa atması zorunludur. O zaman o eli alan o Kupa'yı da almış olur. Oyunda Kupa çıkana kadar hiç kimse bir ele Kupa ile başlayamaz. Ancak Kupa çıktıktan sonra ise her oyuncu kupa atabilir. Kupa almaz oyununda ele alınan her kupanın cezası -30 altındır.

Kız Almaz
Bu oyunda amaç kızları almamaktır. Bir oyuncunun elinde yerde dönen kağıttan yoksa ve kız varsa atması zorunludur. O zaman o eli alan o kızı da alır. Yerde as veya papaz varsa, elinde o serinin kızı olan oyuncunun kızı atması zorunludur.Kız almaz oyununda her kız -100 altındır.

Erkek Almaz
Bu oyunda amaç erkekleri, yani papaz ve valeleri almamaktır. Bir oyuncunun elinde yerde dönen kağıttan yoksa ve vale veya papaz varsa atması zorunludur. O zaman o eli alan o erkeği de alır. Yerde erkekten yüksek bir kağıt varsa, elinde o serinin erkeği olan oyuncunun o erkeği atması zorunludur. Erkek almaz oyununda her erkeğin cezası -60 altındır.

Son İki Almaz
Bu oyunda amaç, son iki eli almamaktır. Son iki ele kadar dönen elleri kimin aldığı önemli değildir. Son iki oyununda iki elden her biri -180 altındır.

Rıfkı Almaz
Rıfkı olarak adlandırılan kağıt, Kupa papazıdır. Dolayısıyla bu oyunun amacı Kupa papazını almamaktır. Aynı Kupa Almaz'da olduğu gibi Rıfkı'da Kupa düşene kadar kimse Kupa atamaz. Elinde yerdeki kağıttan olmayan oyuncunun elinde Rıfkı varsa atması zorunludur. Bu durumda o eli alan oyuncu Rıfkı'yı da almış olur. Rıfkı'nın puanı -320 altındır.

KOZ OYUNLARI

King'de de bütün koz oyunlarında olduğu gibi kozu sırası gelen oyuncu belirler. Amaç en fazla eli toplamaktır. Bir oyuncunun elinde yerdeki kağıttan yoksa koz atar ve o eli alır. Ancak o kağıttan başka bir oyuncuda da yoksa ve elinde daha büyük bir koz varsa onu atarak eli alır. Koz yükseltmek zorunludur. Yine bütün kozlu oyunlardaki gibi yere koz düşmeden koz atılamaz. Koz oyunlarında alınan her elin puanı +50 altındır ve oyuncunun artı hanesine yazılır.

Super KING ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Son Düzenleme: supercengel ~ 13 Şubat 2017 12:52 Neden: