superonline fiber internete geçmeyi düşünenler!

hahomaru
02-06-2010, 12:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

bu konu ile ilgili benzer birçok konu var, fakat ben bu konuyu tartışma platformundan çok mevcut ISP lerini superonline ile değiştirmeyi düşünen arkadaşları uyarmak adına açıyorum.

fiber internet, düşük gecikmesi ve  yüksek bağlantı hızıyla, hem büyük boyutta içerikleri kısa sürede indirmek isteyenler hem de online oyun oynayanlar için çok cazip gözüküyordu. buna aldanarak ben de şubat ayında superonline abonesi oldum. Fakat...sadece 4 ayda yaşadığım problemler, superonline hakkındaki  gerçekler  ve izlenimlerim şöyle;  

1. ben 10mbit lik limitsiz aboneyim ve ayda yaklaşık 200GB veri indiriyorum (indiriyordum). kapı kapı dolaşıp binlerce aboneyi kandırarak üye yapan superonline, mart ayında, yani ben sözleşme yaptıktan 1 ay sonra, adil kullanım koşulları adı altında bir zırvalığı web sitelerinde yayınlayarak, indirme miktarı 50GB'ı geçen kullanıcıların download hızının 512, upload hızının 128 e düşürüleceğini duyurdu ve bunu uygulamaya başladı. o zaman fiberin avantajı nerede kaldı? limitsiz  abonelik  ne oldu? alt yapı yetersizliğini yatırım yaparak gidermek yerine yapılan sözleşmeleri hiçe sayan ve çareyi abonelerinin haklarını kısıtlamakta bulan superonline, müşteri hizmetlerini aradığınızda büyük bir pişkinlikle "hakkınızı hukuki yollardan arayın, biz yardımcı olamayız" demektedir.  

2.  ilk  abone olduğum zamanlarda oynadığım online oyunlardaki gecikmem 20ms civarındaydı, şu anda 300 leri buluyor. abone sayısı arttıkça gecikme oranı da artmaya devam ediyor. artık (allahtan) iptal ettirmediğim TTNet bağlantımla oynuyorum oyunları ve gecikmem 100ms civarında.

3. yeni abone olan arkadaşlar, 2-3 ay boyunca fatura gelmezse hiç şaşırmasın. kurulum için gelen superonline yetkilisi size bir hizmet formu dolduruyor. bu forma adres telefon e-mail gibi iletişim bilgilierinizi eksiksiz olarak giriyor. fakat faturanız gelmediğinde müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki kayıtlı iletişim bilgilerinizin verdiklerinizle alakası yok. sonuçta gelmeyen faturalarınızı ödeyemiyorsunuz ve internet erişiminiz kesiliyor. 20 dakika boyunca bekleyerek ulaştığınız müşteri hizmetlerinden aldığınız müşteri numaranızla borçlarınızı ödeyip erişimi açtırıyorsunuz ve bir sonraki faturanızda 19 TL aktivasyon bedeli geliyor! aynı olay binlerce kişinin başına gelmiş ve superonline bunu gelir kapısı yapmış. sözleşmelerinde son ödeme tarihinden en az 5 gün önce faturayı posta, e-posta ya da sms ile iletme zorunlulukları belirtildiği halde, pişkin müşteri hizmetleri "biz fatura göndermesekte sizin borçlarınızı araştırıp ödemeniz gerekiyor" diyor.

4. yine birçok arkadaşın başına gelen olay; fiber internet bağlanan binalarda superonline görevlileri, abona olmayan dairelerin kapılarına dayanarak 1 ay ücretsiz deneme vaadediyorlar. 1 ay sonra, abonelik sözleşmesi imzalamadığınız halde, sizin yerinize görevlinin imzanızı taklit ederek doldurduğu sözleşme elinize ulaşıyor ve faturalar gelmeye başlıyor. tabiiki itiraz ediyorsunuz, istemiyorum üyelik iptal edin diyorsunuz ve sizden 100TL aktivasyon ücretini ödemenizi istiyorlar, yoksa faturalar gelmeye devam ediyor.

daha birçok örnek mevcut ama bunların superonline'ın sahtekar, düzenbaz, yalancı ve hırsız bir firma olduğunu, amacının hizmet vermek yerine yolacak abone bağlamak olduğunu açıkça ortaya koyduğunu düşünüyorum.

noleafclover
02-06-2010, 13:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
311 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Maalesef yasalar o kadar yetersiz ki mahkemeye başvurup mahkum ettirseniz dahi deveyi sineğin ısırması gibi oluyor ve maalesef bu hizmet verici firmaların uyguladığı teröre kimse dur demiyor.Kimin eli kimin cebinde belli değil. Gazetecisi reklamdan olmayayım diye susuyor siyasetçisi ya umurunda olmadığından ya da neyse...
Turkcell de sabit ücreti 10 lira yapmış.Sordum n'oldu dolar 5 lira mı oldu diye? Bana döndükleri mailde bu sabit ücret artışının benim lehime olduğunu anlatmışlar.Ne diyim topunun Allah belasını versin!

şafak89
03-06-2010, 04:18   |  #3  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,522 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ama yapacak bişi yokh en azından geceleri pingler düzeliyor superonlnieda :D

kartal7
09-06-2010, 23:38   |  #4  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
380 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

malesef türkiye cumhuriyeti devleti gelmiş geçmiş ve mevcut hükümetler işsizlik artacak  oy kaybederiz korkusuyla şirketleri padişahlık devri gibi koruyup kollamaktadır  kanunlar neden halk alehine yıllarca süren davalarla bezdiriliyor adaletimizde ve tüketici kanunlarımızda reform şart.

PC-Canavarı
06-07-2010, 10:15   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Bende SuperOnline Almayı Düşünüyordum bunu ertelemeye karar verdim ttnetin 1 Mbps için adığı ücreti 10 Mbpsiçin aldığını görünce almaya karar vermiştim kullananlara sordun forumlardan araştırdım ve bu konudada gördümki süperonline ın gelişmek için bir şeyler yapması gerek ne zaman ki süper online alt yapısını müşteri hizmetlerini geliştirdi ( ozamana kadar daha çok fiber net ci çikar) ozaman geçicem

Delizihin
14-07-2010, 13:56   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Arkadaşlar Superonline'ı beğenmiyorsanız da TTNet'in daha iyi olduğunu iddia etmeyin. Çok ilkel olan bir iletişimi kullanıyorlar. Çıkabildikleri maksimum hız 8 mbps. Superonline ise 100 Mbps hıza çıkabiliyor.
Sorun Superonline'a rakip bir firma olmaması. TTNet gibi diğer firmalar çok düşük bir hızda kaldığı için hızlı internet isteyenler için tek seçenek TTNet. fiberoptik internet sağlayan birkaç ISP daha çıkarsa o zaman rekabet ortamı oluşur, daha ucuza daha iyi bir servis vermek için uğraşmaya başlarlar.

Nickotin
14-07-2010, 22:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
290 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Tek seçenek ttnet diyipde ttnet'e neden abone oluyorsunuzki  gidin başka dsl sağlayıcısına başvurun değişen bişey yok... ttnet'in artık müşteri kaybetmesi lazım smile adsl var,biri var vs...
en iyisi ttnet diyip o servis sağlayıcı kullanıldığı mütdetçe biz burdan ttnet'i eleştirmeye devam edicez...
ben tepkimi uydunete geçerek yaptım. bakalım uydunetin yeni internet fiyatlandırmasına DSL sağlayıcıları nasıl cevap vericek görücez özellikle limitsiz internet'de.

akorek
08-03-2012, 13:48   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Superonline geçecekler lütfen iyi araştırsın başka seçenekleri yoksa bile çok düşünsün sonra epey üzüleceği gerçek. inanmayan burayıda okusun http://www.derinmedya.com/2011/1 ... a-internet-tezgahi/