Sürekli Mavi Ekran-Reset, Görünmeyen Kart Girişi

~Doğa
30-04-2010, 17:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Merhaba arkadaşlar.

Aslında sorunum o kadar büyükki hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. Bilgisayarım Ekim 2009'un son günlerinde bozuldu. Açılmıyordu, ne yaparsam yapayım monitöre görüntü gelmiyordu. Merkeze gönderilmesi gerek dediler, daha 10 aylık olduğundan dolayı merkeze gönderildi. Aralık'ta geldi. Geldiğinde herşey normaldi, gayet rahattım. Ancak 5 gün sonra tekrar bozuldu. Tekrar götürdüm, tekrar gönderilmesi gerek dediler. Gönderildi.

Sonraki gelişindeyse bilgisayarcım 2-3 defa gelmek zorunda kaldı. İlk gelişinde bilgisayar açılmadı (kasanın power düğmesine basmasına rağmen açılmıyordu) 2. gelişinde bilgisayar normal olarak açılıyor ancak vista açılış ekranı geldiğinde ekran gidiyordu. Ancak güvenli modda çalışıyordu. Sonraki gün ben okuldayken gelip kurulmuş, denenmiş. Sorun elektirik kablosundandı değiştirildi denmiş. Hoparlör ve modem için 3lü pirize bir 3lü piriz daha takıyordum, modem ve hoparlör elektirik girişi oradan ayrılıyordu. Sorun ondan dolayı diyince hoparlörleri çıkardım, normal olarak modemi taktım ve kulaklıkla kullanmaya başladım.

Geldiğinde formatlanmış haldeydi ve kart okuyucularımı görmüyordu. Aynı zamanda Ekim'deki gidişimde kameralarımın, yazıcılarımın cdleri, driver cdleri ve format cdmde içindeydi. Ancak geri gelmedi, kaybolmuş dendi.

Bir kaç gün sonra firefoxtan internette gezinirken mavi ekran almaya başladım. Ve bu git gide arttı. İlk açtıktan, masaüstü geldikten 20 sn sonra attığı dahi oluyordu. Sabrettim. Son zamanlarda bir taktik keşfettim, mavi ekran aldığım sırada tekrar hard diski açarken power düğmesine basıp kapatıp 1-2 sn sonra power düğmesine basıp açınca tekrar resetlenmiyor. Bu taktiği uygulamazsam mavi ekran geldikten sonra pc açılırken vista çubuğu geçerken tekrar mavi ekran geliyor, ikinci resetteyse çubuk geçmeyi bitirdikten sonra mavi ekran geliyor. Üçüncüde genelde normal açılıyor.

Dediğim taktik oyunlarda işe yaramıyor, oyuna girdiğimde ne yaparsam yapayım arada resetliyor kendini.

Ve, arada gene açılmıyor bilgisayar, yani kasa açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor ve açılış seside gelmiyor. Bu durumlarda da power düğmesine 5 sn basıp kapatmam, sonrasında sigortasından kapatıp power düğmesine basmam, tekrar sigortayı açıp bilgisayarı açmam önerildi.

Bunların yanında pek çok kez tarayıcım çöküyor, msn hata veriyor. Ve genelde bunlar olduktan en geç 5 dk sonra tekrar karşımda mavi ekran.

Altta birşeyler doluyor, bazen yazılar üste kadar uzun uzun oluyor bazense kısa bir yazı ve 100e dolan şey.

Bir kaç defa hatayı verdikten sonra durdu. Bir kaç defa açılırken hata verdi. Resimlerini çekebildim. Diğer türlü mavi ekran en uzun 3 sn kalıyor.

Aldığım hataların resimlerini vermem gerekir mi? Ancak dediğim gibi, genelde hata kısmında farklı birşey yazıyor. Kart girişlerimi görmüyor vs vs. Var mıdır bir çözümü? :(

Son Düzenleme: ~Doğa ~ 30 Nisan 2010 17:03
mete_22
30-04-2010, 19:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
377 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Önce bir forma at mümkünse Xp 32 bit yükle... Sorun PSU nda da olabilir ayrıca virüs de olabilir.... Bu arada bilgisayarı bir temizle( kasayı açıp tozunu falan al )... Ayrıca sıcaklıklar ne durumda yük altındaki sıcaklıkları yaz belki ondan da sorun olabilir...

ADEM-KAYA
30-04-2010, 19:28   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Sistemin nedir?
PSU kaç watt?

Başka bir ram ve hdd ile açmayı dene.

İncele::

~Doğa
30-04-2010, 19:53   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

En ufak bir fikrim bile yok. Isılarına daha hiç bakmadım.

Bugün açtım içini, üfledim falan biraz. Sorun yapmadı bugün, öncesinde güvenli modda başlattım, ondanda olabilir.

Öncedende Vista'ydı. Ve en önemlisi, bakıma gitmeden çok çok önce kendim Vista formatı yaptığımda kart sürücüleri-ekran kartı sürücüleri için ayrıca bir güncelleme yapmam gerekmemişti. Hepsini tanımıştı. Ama şimdi, tanımıyor.

Sistem Bilgisi:

Çakışmaşlar:

Son Düzenleme: ~Doğa ~ 30 Nisan 2010 19:57
~Doğa
01-05-2010, 18:36   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Verdiğim bilgiler yardımcı olmadı galiba.

Yaptığım araştırmaları biraz daha genişlettim ve açılış ekranındaki sorunları tarattım.

Şimdi kart girişlerimi nasıl aktive edebilirim? Kasanın kendisinden var, markası, modelini bilmiyorum.

Bir-İki defa açılışta bazı hatalar aldım.
İlk aldığım hata:

F2 yapınca düzeldi, F1 yapıp BIOS'a girip çıkınca açılışında tekrar soruyordu.

Bu da aldığım hatalardan biri, bunuda ilk aldığım hata gibi uzun zamandır kullanmama rağmen 3-4 hafta önce aldım:

Gene F2 yapınca açılışta sormaz oldu.

Ve bu, geçtiğimiz günlerde güvenli modda açmayı denedim, bir yerde takıldı ve mavi ekran verdi. Tekrar denedim, bu sefer açıldı. Sonra kontrol yaptım ve kapattım. Normal şekilde açtım, msnimi ve interneti açtım. Dolaşırken gene mavi ekran verdi. Bu sefer müdahale etmedim yemeğe gittim. Kaç defa açılıp-kapandı bilmiyorum.

Geldiğimde bu yazı vardı karşımda:

Bu da normal açıldığı zamanın resimi, çok hızlı geçtiğinden dolayı videodan resim yaptım. Kalitesi kötü.

Umarım yardımcı olabilirsiniz, çok uzun zamandır bu sorunlarla boğuşuyorum ve artık mavi ekranları geçtim kart girişlerimi kullanabilme derdindeyim.