Surface'ten "esinleneceklere" kötü haber!

CHIP Online
22-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Surface tabletinden "esinlenmeyi" düşünenler için önlemini çoktan almış bile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sur ... tu-haber_39224.html

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Microsoft'un Surface RT ve Surface Pro tabletleri, tasarım açısından övgü dolu yorumlar almıştı ve almaya da devam ediyor. Ancak bu tasarımlardan "esinlenmek" isteyenler bir kez daha düşünmek sorunda; geçtiğimiz günlerde ABD Patent ve Marka Ofisi'nden gelen bilgilere göre Microsoft, Surface tableti ve çok daha fazlası için tasarım patentini çoktan almış bile. Üstelik patentlerde, tartışma yaratacak en ufak bir açık bile söz konusu değil.


ABD Patent ve Marka Ofisi'nin web sitesinde yer alan fotoğraf ve bilgilere göre, söz konusu patent 12 Mayıs 2012 tarihinde, yani Microsoft Surface'i resmi olarak duyurmadan bir ay önce alınmış. Üstelik Microsoft sadece dış tasarım patenti almakla yetinmeyip, Surface ve Windows Phone 8 arayüzlerini de patente dönüştürmüş.


Patentlerden anlaşılacağı üzere, Microsoft açıkça kendi tasarımını rakiplerinden korumak istiyor ve bu amaçla işini çoktan sağlama almış durumda. Bundan sonra yeni tablet üretecek firmalar, şayet mahkemelik olmak istemiyorlarsa, Microsoft'un tasarım patentini iyi incelemek durumunda. Aksi halde olaylar, Apple - Samsung patent savaşındaki gibi bilmeceye dönmeden, kolaylıkla Microsoft lehine dönebilir...

Tüm Konu: Surface'ten "esinleneceklere" kötü haber!

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Kaynak: www.chip.com.tr