Sürücüsü bile olmayan bir fare, CHIP önerisi olmuş

bosluk
24-11-2008, 16:24   |  #1  
bosluk avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

http://www.hepsiburada.com/boole ... 52&productid=bd4341

Yukarıdaki sayfadaki Boolex lazer fareyi, sayfada belirtilen CHIP Ürün testi sonucuna güvenerek aldım. Ancak, fare ile birlikte hiçbir sürücü gelmediğini görüyorum şu anda. Durum o ki, fare üreticisinin herhangi bir sitesi de bulunmuyor internette ve CHIP sayfalarında yazılan ürün tanıtımında belirtilen Türkiye dağıtıcısının sitesinde de ne ürünle de başka birşeyle ilgili en ufak bir bilgi yer almıyor.

Şimdi, 1600 DPI olarak gelen bu farede, DPI ayarını yapacak herhangi bir tuş bulunmuyor. Dolayısıyla bu ayarı halledecek bir sürücü yazılımı olması gerekli, ki kutu üzerinde CD ile gelir yazmasa da, tuhaf bir biçimde içinden çıkan kitapçıkta CD'den bahsediyor. Donanımdan az biraz anlayan arkadaşlarımız, 1600 DPI bir çözünürlükte fare kullanımı yapılamayacağını, en ufak dokunuşta fare imlecinin ekranın öbür yanına gideceğini biliyorlardır, bunun için donanım editörü olmaya gerek yok sanıyorum. Bu farede de aynı durum geçerli.

Sorum şu, sürücüsü bile olmayan ve DPI ayarları bu yüzden yapılamayan, dokunulduğu anda fare imleci ekranın öbür yanına giden bir cihaza, nasıl 4-5 puan verip önerebiliyorsunuz bilmek istiyorum. Bu çok basit ürünün CHIP testinin bu kadar sakil yapıldığını gördüğüm için, dergi kapsamında yapılan diğer testlerin acaba gerçek mi değil mi olduklarından da emin olamıyorum şu anda. Konuyla ve ilgili testi hangi editörün, ne şartla ve nasıl DPI çözünürlüğünü uygun duruma getirerek yaptığını öğrenmek istiyorum, zira ilk kez bir dergi yazısında beğenilmiş bir ürüne güvendim fazla araştırma yapmadan, sonuç bu şekilde oldu ve ben bu durumdan hiç de memnun değilim...

elazilgi_23
24-11-2008, 17:11   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

cd siz gönderilmesi sorun yaratıyor geri yollama şansıda yok sanırsam ben de  böyle bir duruma düşmüştüm  diskman  almıştım ama resimdekiyle aynı gelir sandım ama farklı geldi  ve cihaz elimde kaldı :)

Banned
24-11-2008, 17:14   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008


DPI ayarını burdan yapmayı denedinizmi ? Ayarı  yarı seviyeye bile getirseniz fareyi rahatlıkla kullanmanıza yetecektir. Dersenizki farenin hızından o menüye dahi ulaşamıyorum, eski fareyi takıp ilgili ayarı yaptıktan sonra bilgisayarı kapatın yeni fareyi takıp açın. Kolay gelsin, hayırlı olsun.

bosluk
24-11-2008, 17:39   |  #4  
bosluk avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Teşekkür ediyorum ilginize. Yaptım o seviyeyi ama fazla bir etkisi olmadı malesef, synaptic aygıt sürücüsü de yüklü zira, sanıyorum vista ekranına eklendiğinden yaptığım ayarlar düzgün biçimde fareyi etkilemiyor.

Bir program buldum yanlız harici, birazdan onu deneyeceğim. Bakalım, inşallah tekrar bir fare gereksinimimiz olmaz ben bıktım son dönemde fare almaktan :P (1 senede 7 fare alınır da yarısı bozulur yarısı da düzgün çıkmaz mı yahu)