Symantec'den Yeni Windows Kurma Çözümü

Mea
03-05-2007, 22:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Symantec, Windows sistem kurtarma çözümlerinin en hızlı ve kapsamlı özelliklere sahip olan son versiyonu “Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 ı pazara sundu. Backup Exec System Recovery, kurumların Windows sistem kurtarma işlemlerini günler değil, saatler değil sadece dakikalar süren bir zaman diliminde tamamlamalarına imkan veriyor. Çözüm ayrıca oldukça geliştirilmiş bir Microsoft Exchange, Sanal Dönüşüm ve veri kurtarma özelliklerinin yanı sıra yeni merkezi yönetim olanağı sunuyor.

Backup Exec System Recovery 7.0 ile önemli bir performans artışının yanı sıra Microsoft Vista, x64-bit platformları, VMware ESX Server ve Microsoft Virtual Server için de gelişkin özelliklere sahip destek sağlanıyor. Windows Sunucuları için Backup Exec System Recovery bağımsız bir çözüm olup, Backup Exec ürün ailesinden ayrı olarak da satın alınabiliyor.

Symantec Backup Exec System Recovery, bireysel e-postaların, belge ve dosyaların kurtarılma işlemini de süratli bir şekilde yerine getiriyor. Yeni Exchange Erişim Seçeneği aracılığı ile sadece Exchange sunucusunun tamamına değil ayrıca bireysel mesajlara, eklere, dosyalara ve posta kutularına da kolay ve hızlı bir kurtarma işlemi sunarak, Exchange kurtarma işlemini kolaylaştırıyor. Symantec Backup Exec System Recovery ayrıca, “Backup Exec Retrieve” adı altında oldukça alışılmış bir web arama olanağı sunarak, kullanıcıların kendi belge ve dosyalarını kurtarma işlemini BT bölümlerinin müdahalesine gerek kalmaksızın kolaylıkla yapabilmelerine imkan sağlıyor. Benzer şekilde, Google masaüstü ile sağlanacak bir entegrasyonla arama ya da erişim özelliği da sağlanabiliyor. Ayrıca, sadece seçili arşiv ve dosyalarının korunmasını isteyen son kullanıcılar, birim-bazlı kurtarma noktası işleminin yanı sıra, sadece lokal arşiv ya da dosya korumasına yönelik şemanın çalıştırılabilmesine ilişkin seçimde de bulunabiliyorlar. Bu uygulama, zaman içinde değişikler içeren ve geri yüklenmesi istenen dosyaların çoklu versiyonlarının kullanıcılar tarafından saklı tutabilmesi için gerekli olan uyarlama işlemine de büyük katkı sağlıyor.

Symantec Backup Exec System Recovery gelişen sanal ortam pazarına büyük destek sağlayarak, fiziksel kurtarma noktalarının sanal formatlara (P2V) kesintisiz dönüşümüne imkan sağladığı gibi sanal sistemlerin de VMware ESX Sunucusu, VMware Sunucusu, VMware İş İstasyonu ve Microsoft Virtual Server gibi fiziksel ortamlara (V2P) dönüşüme büyük olanak sağlıyor. Sistem yöneticileri isterlerse bir kerede tüm sistemin dönüştürülmesini, isterlerse de sadece seçtikleri birimlerin dönüştürülmesi işlemini tercih edebiliyorlar.

Symantec Backup Exec System Recovery ayrıca, tüm sistemin yedeklenmesini ve çoklu sistemler arasında gerçekleştirilen kurtarma aktivitelerini tek bir merkezden izleme olanağını tanıyan merkezi bir yönetim sağlıyor. Yeni Backup Exec System Recovery Kurtarma Yöneticisi bileşeni sistem yöneticilerinin, yedekleme işlemini, gerçek zaman statüsünü, çalışma raporlarını merkezi bir yönetim aracılığı ile yerine getirmelerini sağlamasının yanı sıra, herhangi bir problem olduğunda hızlıca çözülmesine ve gerektiğinde yeni sistemlerin kolayca ve hızlıca eklenmesine de olanak tanıyor.

Windows Sunucuları için Symantec Backup Exec System Recovery çözümünün bu yeni versiyonu, veri korumasını Backup Exec ile sağlarken, aralarında birbirinden farklı donanımların kurtarılması, fizikselden-sanala dönüştürüm gibi özelliklerin de yer aldığı iş-kritik sistemlerin kurtarılmasına yönelik fonksiyonaliteyi de tek bir pakette sağlıyor.

OBA
03-05-2007, 23:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

server sürümünü kullanıyorum gayet güzel. symantec nede olsa :)


son olarak bide şunu belirteyim. yazılımın kendisi win deki sistem geri yükleme ile aynı mantığı paylaştığından Windows Kurma Çözümü yarine yedekleme ve kurtarma daha uygun olurdu.

black_flood
04-05-2007, 00:41   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

malesef bazı sorunlar var yazılımda active directory şema vb birçok daha dikkat etmediğimiz konuyu bu yazılımlar backuplayamamaktadır.bu tarz işlemleri sadece microsoft backup editör yapabilmektedir.

Mea
04-05-2007, 23:23   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Birde şunu duydum tam yedeklemiyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmem..

black_flood
05-05-2007, 14:52   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

imkansız ötesi birşey şuan için ama denemedende haksızlık etmek istemem çünkü bunu ben değil microsoft söylüyor vede doğru ilerde büyük sorunlar çıkartıyor 3. partilerlen alınan backuplar bu yüzden vistada daha gelişmiş olan mighost var ve symantece toz yutturuyor.