Symantec: Sadece virüslerle savaşmak yetmez

CHIP Online
26-01-2009, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Güvenlik devi Symantec'ten, yeni yılın ilk aylarında bizi bekleyen tehlikeler hakkında net açıklama.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Syma ... k-yetmez_10575.html

Symantec, 2009 ile ilgili ön görülerini ve planlarını Filipinler'de düzenlediği bir basın toplantısı ile aktardı. Toplantıda Symantec adına firmanın teknoloji yöneticisi olan Mark Bregman konuştu. Konuşmanın önemli konuları arasında 2009 yılında kullanıcıların güvenliklerini sağlamak amacıyla dikkat etmeleri gereken noktalar ve siber suçluların olası stratejileri yer aldı.

Bregman, siber suçluların sadece virüs yazmadıklarını hatırlatarak, internete açık bilgilerin her türlü tehlikeye karşı korunması gerektiğinin altını çizdi. Facebook gibi sosyal ağ sitelerinin bile, olması gerektiğinden fazla bilgi içerdiğini ve art niyetli kişilerin bu bilgilere ulaşmak için ek bir yazılıma ihtiyaç duymadıklarına dikkat çekti.

Bregman, ayrıca artık günümüzde mobil iş yaşamının öneminin arttığını ve pek çok çalışanın şirkete ait taşınabilir bilgisayar ve akıllı telefonlara sahip olduğunu, bu cihazlarda yer alan hassas kurumsal bilgilerin, çalışanlar ile birlikte gezdiğini söyledi. Bu nedenle firmalar için sadece ofiste değil, çalışanların evlerinde bile güvenlik konusunun önem kazandığını hatırlattı. Bregman Symantec'in uzun zamandır kullandığı kara liste yönteminin yanı sıra artık programların kullanıcılar tarafından da değerlendirileceği ve bir itibar listesi oluşturulacağını açıkladı.

Bregman'a göre 2009'un en önemli tehlikeleri arasında; zararlı yazılımlarda ciddi artış, web sitelerine saldırılar, sosyal ağlar, istenmeyen e-postalarda artış, sanal sistem açıkları ve küresel krizin hayal kırıklığına uğrattığı kullanıcıları kandırmak için dolandırıcılar tarafından gönderilecek e-postalar bulunuyor.

Tüm konu: Symantec: Sadece virüslerle savaşmak yetmez

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce 2009'un en önemli siber tehdidi ne olacak?

Fattur
26-01-2009, 11:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Görücez. Zaman göstercek...