Symantec’ten Kullanıcılarına Bahar Temizliği

Mea
12-04-2007, 20:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Symantec, Windows Vista ve Windows XP kullanıcıları için Norton Save&Restore 2.0 ve Norton 12.0’ı duyurdu. Norton Save&Restore’un son versiyonu, sahip olduğu yeni özellikler sayesinde, dijital fotoğraflar, MP3 ler ve finansal konulara ilişkin dokümanlar gibi kritik verileri yedeklemek suretiyle, kullanıcıların ve dijital ailelerin bilgisayarlarındaki bahar temizliğine katkıda bulunuyor.

İleri seviyedeki kullanıcılar için sunulan Norton Ghost 12.0 ise Symantec’in iş dünyası için geliştirdiği ve kurumlara kişisel yedekleme ve kurtarma olanağı sağlayan Backup Exec’in teknolojisini kullanıyor. Böylelikle, kullanıcılar, kendi teknolojik becerilerine ve gereksinimlerine göre bu iki çözümden birini tercih edebiliyorlar. Norton Save&Restore ilk-adım yedekleme için öngörülürken, Norton Ghost ise daha kapsamlı bir veri ve sistem koruması için sunuluyor.

Norton Save&Restore 2.0, bilgisayarda saklı tutulan dökümanlar, finansal kayıtlar, sunum, fotoğraf, müzik, video ve diğer önemli içeriklere kadar geniş kapsamlı bir koruma ile kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Ürünün son versiyonu, gelişmiş bir kullanıcı arabirimi ve kurulum sihirbazı sayesinde, belgelerin, dosyaların ya da tüm bilgisayarın kurtarılması ya da yedeklenmesi gibi işlemleri oldukça basitleştirerek gerçekleştiriyor.

Norton Save&Restore ayrıca, sadece seçili belge ve dosyaları içeren bir yedekleme sistemi ile kullanıcılara yedekleme işleminde geniş bir esneklik sağlıyor. Örneğin, ev kullanıcıları, Norton Save&Restore aracılığı ile sadece word dökümanları ve grafik dosyalarını içeren bir yedekleme sistemi geliştirebiliyor. Bu özellik bilhassa, yedekleme bellek alanının oldukça sınırlı olduğu bir yapıda ve kullanıcıların sürekli korunması gereken önemli dökümanlarda sıklıkla değişiklik yaptıkları bir durumda büyük fayda sağlıyor. Bunlara ilaveten, Norton Save&Restore, herhangi bir depolama aracı veya eşlenmiş bir sürümün yedeklenmesi işleminde de geniş bir esneklik sağlıyor.

Norton Save&Restore ile kurtarma işlemi de çok kolay biçimde gerçekleştiriliyor. Kurtarma noktalarını içeren kapsamlı bir tarama sayesinde ürün, bütünüyle bir kurtarma işlemi gerçekleştirmesinin yanı sıra, zarar görmüş dosya ya da belgeler ile belirli kayıpların kurtarılmasında da kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Geliştirilmiş Kurtarma Diski sayesinde kullanıcılar, Windows yeniden başlatılamasa bile kurtarma imgelerini geri yükleyebiliyor. Kurtarma Diski’nin sürücüleri yakalayamadığı durumlarda ise, gerekli sürücüleri içeren modifiye edilmiş bir disk kolaylıkla yaratılabiliyor.

Norton Ghost 12 ise veri ve sistem korumasını; “Uzaktan Yönetim” “Google Desktop Bütünleştirme” ve “LightsOut Geri Yükleme” gibi bir takım yeni özellikleri sayesinde daha da etkinleştirdi. Bire bir uzak yönetim desteği aracılığıyla kullanıcılar, çalışmakta olan diğer Norton Ghost istemcilerini de yedekleyebiliyorlar. Google Desktop ile olan bütünleşme ise kullanıcılara, aranabilir yedekleme indeksleri oluşturma imkanı vererek, veri kurtarma işleminin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. LightsOut Geri Yükleme özelliği de, diskte bulunan kurtarma ortamı yazılım diski aracılığı ile kullanıcıların uzak bir lokasyondan kendi sistemlerini geri yüklemlerine imkan veriyor. Norton Ghost 12’nin içerdiği yazılım kurtarma diski sayesinde kullanıcılar, işletim sistemi başlamasa bile bilgisayarlarını başlatabiliyor, hard disk hataları ve virüsler için tarama yapabiliyorlar.

Tüm bunların yanı sıra Norton Ghost 12 ile kullanıcılar, tüm sistemi yedekleme veya sadece belirli belge ve dosyaları yedekleme seçeneklerinden birini tercih edebildikleri gibi her ikisini de yapabiliyorlar. Yedeklemeler, veri güvenliğini korumak üzere şifreleme ve hata kontrolü gibi özellikler içermesinin yanı sıra; sıkıştırma, aşamalı yedekleme ve otomatik yedekleme dosya yönetimiyle depolama alanı gereksinimini en aza indirgiyor. Kullanıcılar ayrıca, Norton Ghost sayesinde bilgisayarın kurtarma noktalarını sanal bir diske dönüştürebiliyorlar. Bunlara ilaveten, kullanıcılar Norton Ghost 12’yi, isteğe göre ayarlanabilme ve spesifik bir vaka meydana geldiğinde sistemin otomatik olarak korunmasını sağlayan vaka-tabanlı yedekleme yapabilme özellikleri dolayısıyla da tercih ediyor.

Banned
12-04-2007, 21:42   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
268 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

destan yazmışın be kardeş kşim okucak bu kadarını okulda bile okutmuyolar

black_flood
12-04-2007, 23:12   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

buna benzer özellikler panda antivirüs internet security ilede gelecek zaten betaları var ama ne denli başarılı olur yılların firmasına karşı bilemem.

asimileci
13-04-2007, 14:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

pandayla nortonu bir tutuyorsun ya ben sana bişey demem