system.nullreferenceexception hatası

emre ince
20-11-2017, 00:15   |  #1  
emre ince avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2017

 

arkadaşlar merhaba,

C# kullanımında yeniyim. bir metin verisini parçalara ayırıyorum. metin içinde \n ifadesi yani enter ifadesini bulduğumda string tipteki bir dizi değişkenin içine aktarıcam. yanına yıldız koyarak belirttiğim satırda hata veriyor. kod bir combobox da seçim yapılması ile çalışıyor. sayi isminde ki değişkende system.nullreferenceexception hatası alıyorum. bilgisayarı kapatıp açtığımda hata vermeyi bıraktı ama bu sefer işlem yapmıyor yardımcı olabilirseniz sevinir. kolay gelsin


 String dersdeg = "";
            string[] veriayir = null;
            int bul = 0;
            int sayi ;
            int k ;

            String kontrol1 = "";
            DataSet ds1 = new DataSet();
            String tabload = combo1.SelectedItem.ToString();
            if (kontrol == 1)
            {

                con.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + tutdosyayol + ";" + "Extended Properties='Excel 8.0;HDR=YES;'";
                con.Open();
            }
            else if (kontrol == 2)
            {
                con.ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + tutdosyayol + ";" + "Extended Properties='Excel 12.0 Xml;HDR=YES;'";
                con.Open();
            }
            String sorgu = "Select * From [" + tabload + "$]";
            OleDbDataAdapter adap = new OleDbDataAdapter(sorgu, con);
            adap.Fill(ds1);

            dataGrid1.DataSource = ds1.Tables[0];

            dersdeg= dataGrid1.Rows[1].Cells[4].Value.ToString();
            dersdeg = dersdeg.Replace('1',' ');

            k = 0;
            sayi = 0;
            while(sayi<dersdeg.Length)
            {
                bul = dersdeg.IndexOf("\n");
                kontrol1= dersdeg.Substring(startIndex: sayi, length: bul);
                veriayir = kontrol1;
                sayi = bul + 2;//************************************************************
                k++;
            }


        }

White-Fox
20-11-2017, 11:10   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 149
1,042 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

sayi=bul+2 ; burada hata alıyorsan bul değeri null geliyor demektir.Yani bull değerine veri çekememiş atama yapamamış olabilirsin yahut null değeri atamışsın.Geriye doğru takip et işte bull a ne atıyorsan.

Son Düzenleme: White-Fox ~ 20 Kasım 2017 13:28