Takma isimli Facebook dönemi yakın!

CHIP Online
09-10-2014, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un üzerinde çalıştığı yeni bir uygulama, iddialara göre bakın bize hangi olanağı sunacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tak ... mi-yakin_50006.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Facebook, yeni bir rapora göre gerçek isminizi kullanmadan başkalarıyla etkileşim kurmanıza olanak tanıyacak yeni bir mobil uygulama geliştiriyor.


Projenin Facebook'un 15 milyon dolarlık Branch satın almasıyla takıma katılan Josh Miller tarafından yürütüldüğü söyleniyor. New York Times'ın "konuya yakın kaynakları", uygulamanın kullanıcılara normalde isim vererek tartışmak istemeyecekleri konuları rahatça konuşma fırsatı sunacağını söylüyor. Reddit gibi mesaj panolarına rakip olarak geliştirildiği düşünülen uygulamanın detayları hakkındaysa şimdilik herhangi bir bilgi yok. Benzer şekilde uygulamanın Facebook ile nasıl entegre olacağı da belli değil.


İsim vermeden iletişim kurmaya izin veren bu tür bir hizmetin ortaya çıkması, rahatsız edilme gibi bazı endişeleri şüphesiz doğuracak. Bu endişelerin farkında olan Facebook kıdemli ürün müdürü Chris Cox, bir blog gönderisinde şunları paylaştı: "Toplu taklit, trolling, aile içi şiddet, zorbalık, tahammülsüzlük çoğu zaman insanların sahte isimler arkasında saklanmasına neden oluyor. Bu durum dehşet verici olduğu kadar üzücü de."

Tüm Konu: Takma isimli Facebook dönemi yakın!

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr