Tansiyona ne iyi gelir

neiyigelirki
23-08-2016, 00:04   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Tansiyona iyi gelir. Yüksek tansiyona ne iyi gelir. Düşük tansiyona ne iyi gelir. Hİpotansiyona ne iyi gelir. Hipertansiyona ne iyi gelir. Bu sorunların cevaplarını ” Tansiyona ne iyi gelir ” yazımızda cevaplıyoruz

Ülkemizde ve dünyada hızla yayılan hasatlıkların başında gelen Tansiyon hastalığı özellikle 40’lı yaşlardan sonra insanları ilaçla yaşamaya mahkum etmektedir. Tansiyonu düşürmek için uzmanlar birkaç çeşit besin maddesinin kullanarak sodyum tüketimini azaltmak ve ayarlayarak damar sertliği ve damar tıkanıklığını en aza indirebilecekleri, hastalarının vücutlarındaki kan dolaşımını ayarlayabilecekleri yönünde tavsiyelerde bulunmaktadırlar.Tansiyon iki çeşitte incelenebilir. Bunlar düşük tansiyon ve yüksek tansiyon olarak adlandırılır. Tansiyona ne iyi gelir de iki başlıkta incelenmelidir. Bunlar düşük tansiyona ne iyi gelir ve yüksek tansiyona ne iyi gelir olarak adlandırılır. Tansiyona ne iyi gelir sizin için sıraladık.

TANSİYONA NE İYİ GELİR

Baharatlar: Başta tansiyonu en çok yükselten katkı maddesinin tuz olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Tuzu azaltmak adına yemeklerde kurutulmuş baharat kullanırsanız sodyumun etkisini kırmış olursunuz. Yüksek tansiyon (hipertansiyon) hastaları tuzdan uzak durmalıdır. Düşük tansiyon hastalarına ne iyi gelir sorusuna cevap olarak tuz. Tansiyonunuz çok düştüğünde tuzlu bir ayran tansiyonunuza iyi gelir.

Kuruyemişler: Doğal yağ bulunduran kuruyemişler düzenli olarak kontrollü olarak tüketilmelidir.

Balık: Tansiyon hastalarına iyi geldiği herkes tarafından bilinen balık protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca bünyenin ihtiyacı olan ve kendi üretemediği omega yağ asitlerinden de bünyenin yaralanmasını sağlar. Uzmanlar düzenli olarak haftada 1-2 günü balık tüketilmesini tavsiye etmektedirler.

Tahıllar: Tansiyon hastalığında kan basıncı önemlidir. Tansiyon hastalarının kan basıncını düşürebilmek için uzmanlar lif oranı yüksek tahıllarla beslenmeleri yönünde tavsiyelerde bulunurlar.Yüksek tansiyona ne iyi gelir sorunuza cevap olarak lifli tahıllar diyebiliriz. Tansiyonunuza yükseldiğinde veya günlük olarak lifli besinler yüksek tansiyona ne iyi gelirsorunuza cevap olabilir.

Süt Ürünleri: Nabız atışı normal seviyeye çekmek damar tıkanıklığı ve damar sertliğine iyi gelebilecek mineraller başında gelir süt ürünleri, süt ürünlerinin tüketilmesinde asıl olan konu bünyeye alınan süt ürününün yağsız veya az yağlı olmasıdır. Kalsiyum oranı yüksek besinler arasında yoğurt, süt, peynir gelmektedir. Çocuklarımıza mutlaka süt içmeyi peynir yemeyi alışkanlık haline getirmeli veya sevebilecekleri şekilde anlatılmalıdır. Yüksek ve düşük tansiyona ne iyi gelir sorunuza düzenli olarak az yağlı yada yağsız süt diyebilir.

Meyveler Çeşitleri : Yüksek tansiyon hastalarına uzmanlar hastalarının kan basınçlarını ayarlamak ve damar tıkanıklığı, damar sertliği gibi problemleri en aza indirmeleri için tavsiye ettikleri meyve olarak lif oranı fazla, mineraller bakımından yüksek, vitamin çeşitleri çok olan meyveleri önermektedirler. Bu meyvelerin başında Turunçgiller, şeftali, çilek, kavun… gibi meyveler gelmektedir. Bunun yanında doğal olarak alınan meyvelerden yapılan içecekler varken hiçbir zaman hazır ambalajda satılan içine şeker maddesi katılmış içecekler tercih edilmemesi konusunda hepimizce bilinmektedir.

Sebze Çeşitleri: Tansiyon hastalarının ihtiyacı olan minerallerin bir çoğu sebzelerde bulunmaktadır. Özellikle hastaların yeşil sebze tüketiminde dikkat etmeleri gereken konu; sebzelerin haşlanarak veya çiğ olarak tüketilmesidir. Uzmanlar hastalarına hepimizin bir yakını veya kendisi doktora gittiğinde sebzelerin haşlanarak yemelerini ve yemesi gereken sebzeler ise; domates, patates, kabak, ıspanak, brokoli…sebzelerinin tansiyonu ayarladığını söylerler.

http://neiyigelirki.com/wp-content/uploads/2016/08/yüksek-tansiyona-ne-iyi-gelir-300x225.jpg 300w, http://neiyigelirki.com/wp-content/uploads/2016/08/yüksek-tansiyona-ne-iyi-gelir-768x576.jpg 768w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px">yüksek tansiyona ne iyi gelirYÜKSEK TANSİYONA NE İYİ GELİR

Yüksek tansiyon genel olarak sürekli kontrol haline alınmalı ve düzenli olarak doktora giderek analiz ettirilmeli. Yüksek tansiyon hastaları yüksek tansiyona ne iyi gelir öğrenmeli. Yüksek tansiyona ne iyi gelir ; Limon,karpuz , çekirdekler, sarımsak, muz, kereviz, hindistan cevizi suyu, acı biber, soğan suyu yüksek tansiyona iyi gelir

http://neiyigelirki.com/wp-content/uploads/2016/08/düşük-tansiyona-ne-iyi-gelir-300x225.jpg 300w, http://neiyigelirki.com/wp-content/uploads/2016/08/düşük-tansiyona-ne-iyi-gelir-768x576.jpg 768w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px">düşük tansiyona ne iyi gelirDÜŞÜK TANSİYONA NE İYİ GELİR

Düşük tansiyona ne iyi gelir. Düşük tansiyon günlük hayatımızı çok büyük etkilerde bulunabilir.  Düşük tansiyon ölümle sonuçlanabilir. Düşük tansiyon dikkat edilmesi gerek bir rahatsızlıktır. Düşük tansiyon hastaları, düşük tansiyona ne iyi gelir öğrenmesi lazım. Düşük tansiyona ne iyi gelir ; tuz, daha fazla su, sağlıklı giyim, stres, tuzlu su, kahve, üzüm, fesleğen, meyan kök, pancar suyu, badem ve süt, biberiye, havuç suyu, limon suyu


Sonuç olarak tansiyon hastalığı beslenmeye dayalı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Hasta doktorunun vermiş olduğu beslenme çetelesine nekadar dikkat ederse okadar hastalığın vereceği rahatsızlıklar azalacaktır. Doktorunun tavsiyelerini yerine getirmeyen bir hasta bu besinler günlük ve düzenli alması hiçbir yararına olmayacaktır. Tansiyona ne iyi gelir sorunuza cevap aldıysanız ne mutlu bize.

Kaynak :Tansiyona ne iyi gelir