Tarayıcı arızası çözümü?

radyoaktif
18-03-2013, 03:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

NOT: "Renkli kartuşta mavi mürekkep yok!" BAŞLIĞINI, SORUNUM ÇÖZÜLDÜĞÜ İÇİN VE YENİ KONU AÇMAMAK İÇİN DEĞİŞTİRDİM. ŞİMDİKİ TARAYICI SORUNUMU OKUYUP YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR KALIRIM.


Şimdi ki sorunum ise yazıcı ile ilgili. Bilgisayardan herhangi bir belgeyi yazdırdığım da hata yok. Ama tarama yaparken hata alıyorum şöyle ki; Sadece tarama yaptığımda yada tarama vasıtası ile kopyalama yapmak istediğimde yapıyorum ama hemen ardından yazıcının üzerinde ki arıza ışığı yanıyor ve "HP Çözüm Merkezi" kısmında "Yazıcı Arızası" ibaresi geliyor. Bu sorunu da yazıcıyı tekrar kapatıp açarak düzeltiyorum ama her seferinde gene aynısı oluyor. 4 belgeyi taramak için 4 defa yazıcıyı kapatıp açtım düşünün artık. 

Yani misal sadece tarama yaptığımda tarıyor ve belgeyi kaydediyor ama tarama bittikten sonra kırmızı arıza ışığı yanıyor. Aynı durum kopyalama içinde geçerli; tarıyor ve belgeyi yazıp çıktısını veriyor ama hemen ardından kırmızı arıza ışığı yanmaya başlıyor. Sorunumu aşşağıda ki fotoğraf ile daha iyi anlarsınız umarım;

Acaba tarayıcı başlığı mı bozuldu diyerek komple yazıcıyı söküp içini dışını temizledim;

Ama birşey değişmedi. Acaba bu sorun gerçekten tarayıcı başlığı ile mi alakalı? Dediğim gibi bilgisayardan dosya yazdırırken bu kırmızı arıza ışığı yanmıyor ve kapatıp açmak zorunda kalmıyorum. Ama ne zaman tarayıcıyı kullanmak istesem tarıyor kaydediyor yada çıktı veriyor ama bittikten sonra arıza ışığı yanıyor. Komik bir durum. Bari arıza vereceksen ya hiç tarama yada taradıktan sonra çıktıyı verme dimi :) Ama yok 2 sinide yapıp sonunda arıza verip beni bi kapa aç diyor. Driverdan kaynaklanabilirmi diyeceğim ama daha önce de kullandığım, HP'nin sitesinden indirdiğim son sürüm driver yüklü. Bu sorunu tam olarak neden kaynaklanıyor ve nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntı: grezimonk  
Son Düzenleme: radyoaktif ~ 19 Mart 2013 02:18
grezimonk
18-03-2013, 12:02   |  #2  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

sorun kartuştan kaynaklanıyor sıfır demiş ama sıfır değil... doldurma bile değil... bitik kartuşu vermişler...

grezimonk
18-03-2013, 15:29   |  #3  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

bitik kartuş vermiş... git sıfır ambalajındaki fiyatına bak ucuzsa al...