Tarayıcı savaşlarının önemli ismi can sıkıyor

CHIP Online
28-06-2009, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tarayıcı savaşlarının önemli ismi, büyük ümitlerle yayınladığı yeni sürümden oldukça dertli...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tara ... -sikiyor_13601.html

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…

Apple'ın her zaman en önemli silahlarından birisi ürünlerinin sağlam olmasıdır. Fakat bu durum firmanın yeni tarayıcısı Safari 4 ile birlikte tartışmaya açılmaya başladı. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar Safari 4 ile ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar. Pek çok kullanıcı Safari 4'ün her 10 dakikada bir çöktüğünden şikayet ediyor.

Apple'ın Safari ile ilgili konuların tartışılabilmesi için açtığı özel forum şu anda bu tarz şikayetlerle ağzına kadar dolmuş durumda. Apple'dan ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Kullanıcılar bir yandan tahmin yürüterek tarayıcı ile ilgili çökme problemlerini çözecek yöntemler denerlerken, diğer yandan ise Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama veya daha iyisi bir çözüm bekliyorlar.


Tüm konu: Tarayıcı savaşlarının önemli ismi can sıkıyor

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz Safari 4 ile ilgili bir sorun yaşadınız mı?

uGuR.uK
28-06-2009, 21:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
0

kullanmıyorum ki:) firefox çatır çatır çalışıyor valla, gerisini denemek bile zaman kaybı.

PcMaKeR
28-06-2009, 22:08   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

ram kullanımını güzelleştirsin.
 
o açılıştaki havalı site gösterimini kaldırsın.
 
belki daha az çöker. Yüzsüz gibi ram harcıyor. Geliştiren adamlar kodlara hiçmi bu kodu bellekten temizle kodunu yazmamışlar merak ediyorum.
 
firefoxta ram konusunda yüzsüz. en güzel ram kullanımı internet explorer ile google chrome da var. diğerleri yok tarayıcı teması yok eklenti yok şu yok bu derken performans düşürüyor.
 
Düşürmüyor diyenleri merak ediyorum yavaş makinada denediler mi hiç?
 

PcMaKeR
28-06-2009, 23:27   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
Alıntı: AdRaMiTi  
Kullanmadım fakat firefox'da tek bir sorunum var ilkinde değil ikincide dosya indirirkene çökmesi bunu neden yaptığını hiç uğraşıpta araştırmadım fakat bir kac tahminim var lakin emin olmadan günahını almak olmaz bu yüzden sırf 1 günümü buna ayırıp bunun kaynagını araştırmayı düşünüyorum.
 
nasıl oluyor o ben hiç karşılaşmadım.
2.0 dan 3.5 rc3 e kadar hiç karşılaşmadım. ilginç bir sorun.

Toxic
28-06-2009, 23:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

iyiki kurmamışım bide forumdakiler tavsiye ediyorlardı.firefox tan vazgeçmek yok!!

GokhNOzeN
29-06-2009, 02:41   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

firefox ie8 yetio safariyi denemeye bile gerek yok ramide bahane etmeye gerek yok pcyle çok ilgiliysen minimum 3gb ramin olmalı ztn..

ParanoiD
29-06-2009, 09:56   |  #7  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Bende kullanmıyorum.

Tırtıl
29-06-2009, 22:23   |  #8  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Webkit'i genel olarak at çöpe zaten. Hızlı yapıcaz diye bu kadar mı standartlardan uzaklaşır. IE6'ya kızıyoduk standartları desteklemiyo diye, tüm javascripti chrome / safari için baştan mı yazacağız şimdi!

PcMaKeR
29-06-2009, 22:40   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
Alıntı: Tırtıl  
Webkit'i genel olarak at çöpe zaten. Hızlı yapıcaz diye bu kadar mı standartlardan uzaklaşır. IE6'ya kızıyoduk standartları desteklemiyo diye, tüm javascripti chrome / safari için baştan mı yazacağız şimdi!
 
tırtıl chrome ın javascript engine i sıfırdan yazıldı. kodlarını baya bir inceledim. şuan dünyadaki en hızlı javascript motoru. v8 engine.
 
ve senin ie için yazdığın neredeyse bütün js kodlarını anlıyor ve ie den hızlı çalıştırıyor.
yanlış anlama tuttuğumdan değil. safarinin webkiti sadece web standartları için kullanıyor tekrardan web engine yazmamışlar entegre etmişler sisteme ;)
 
safari yerine chrome u tercih ederim.
ama global web sitesi geliştiren biriysen safarisini mozillasını operasını ie sini teker teker deneyeceksin ;)

Selçuk İslamoğlu
29-06-2009, 23:30   |  #10  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Araya girip destekleyeyim: IE, Firefox ve Opera için yazdığım aynı kodların yanında, Chrome için ayrı kod yazmak zorunda kaldım bu "Standard" editör için ve hala da bazı yerlerinde Chrome'da hatalar çıkar. CSS'si de problemli, inherit padding'leri örneğin tanımaz vs.
 

PcMaKeR
01-07-2009, 21:49   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Senin chrome ile başın dertte benim Safari ile.
dinamik script ekletmede sorun çıkartıyor. Cache alıyor. Operada öyle. öyle bir cache yapısı varki.
en sonunda çareyi eklediğim script elementinin src sinin url stringine bir sayı katıp her eklenişinde bir arttırdım. paşalar gibi yiyor :D
ama javascript motoru çok güçlü abi chrome mun yiğidi öldür hakkını yeme mantığı ama dediğin gibi CSS desteği çok kötü. Birde HTML 5 standartlarını desteklicez diyorlar bu mu desteklemek! İlk önce Webkitten kurtarsın kendini.
 
V8 engine kodlarını inceledim binlerce satır kod yazmışlar js motoru için. isteseler html moturu içinde yazarlar.

Selçuk İslamoğlu
01-07-2009, 22:03   |  #12  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: PcMaKeR  
Senin chrome ile başın dertte benim Safari ile.
dinamik script ekletmede sorun çıkartıyor. Cache alıyor. Operada öyle. öyle bir cache yapısı varki.
en sonunda çareyi eklediğim script elementinin src sinin url stringine bir sayı katıp her eklenişinde bir arttırdım. paşalar gibi yiyor :D
ama javascript motoru çok güçlü abi chrome mun yiğidi öldür hakkını yeme mantığı ama dediğin gibi CSS desteği çok kötü. Birde HTML 5 standartlarını desteklicez diyorlar bu mu desteklemek! İlk önce Webkitten kurtarsın kendini.
 
V8 engine kodlarını inceledim binlerce satır kod yazmışlar js motoru için. isteseler html moturu içinde yazarlar.
Sadece CSS değil, HTML'i bile malesef ki desteklemiyor veya buglarını kapatmıyor... HTML 5 henüz kabul edilmiş bir standart değil. O yüzden ona standart demek bile yanlış...

Örnek vereyim : Forumdaki şikayet etme kutucuğu... Bu bir IFRAME'dir ve IFRAME'in W3C standartlarıyla belirlenmiş scrolling="no" ile IFRAME'de scrollbarların çıkmaması garantilenmiştir. Chrome ve Safari (aynı motoru kullanıyorlar) ikisinde de buglı bir özellik. W3C'nin konuyla ilgili test bölümünde de vardır bu.

IE8 dışında hiç bir tarayıcı tam anlamıyla CSS 2.1'i desteklemiyor mesela. 200 küsür CSS 2.1 kabul edilmiş standardından  geçen tek tarayıcı şimdilik IE8..

Malesef ki Chrome ve Safarinin motoru Webkit, bu şekilde başına buyruk devam ederse yani genel olarak "kolaya kaçma" yöntemini belirleyip ikinci bir IE6 vakası olmak üzere...

PcMaKeR
01-07-2009, 22:56   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

İşte bu yüzden ağız tadıyla site tasarımı yapamıyoruz.
aslında mantık basit :D
if(Request.UserAgent.Containes("WebKit"))
{
Response.Clear();
Response.Write("Bu site kullandığınız tarayıcıyla doğru düzgün çalışmamaktadır! Daha standartın S sini bilmeyen bir tarayıcıyla yola devam etmeyin.Internet Explorer ı öneririz. En kısa sürede Internet Explorer ile görüşmek üzere.");
Response.End();
}
 
Sıkıysa girsinler safari ve chrome ile. ama gel görki ie ve firefox düşmanı çok insan var elden gelir birşey yok. 4 satır kod ile kökten çözüm ama sonra sesleri yükseliyor.

Selçuk İslamoğlu
02-07-2009, 00:50   |  #14  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Yeni forum açılmadan kısa bir süre önceye kadar bunu yeni editör için düşünüyordum... Yeni editör webkit'in (büyük ihtimal hızlandıracağım diye) "yanlış" veya "kendine özgü" javascript tanımlaması nedeniyle absürt çalışıyordu... Yani hala da sorunludur Chrome veya Safari...  Ama yine de yapmadım, bakalım, ileride daha çok sorun çıkarırsa yapabilirim. Kusura bakmasın, hala yüzde birden daha az kullanılan bir tarayıcı için 300k kodu sırf ona özgü baştan yazamam.

PcMaKeR
02-07-2009, 08:24   |  #15  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Yeni forum açılmadan kısa bir süre önceye kadar bunu yeni editör için düşünüyordum... Yeni editör webkit'in (büyük ihtimal hızlandıracağım diye) "yanlış" veya "kendine özgü" javascript tanımlaması nedeniyle absürt çalışıyordu... Yani hala da sorunludur Chrome veya Safari...  Ama yine de yapmadım, bakalım, ileride daha çok sorun çıkarırsa yapabilirim. Kusura bakmasın, hala yüzde birden daha az kullanılan bir tarayıcı için 300k kodu sırf ona özgü baştan yazamam.
 
BeğendimBeğendimBeğendim

kopuKÇocuk
02-07-2009, 08:25   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
970 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

google crom herşeyime yetiyoda artıyo benm