Tarih böyle mousepad görmedi!

CHIP Online
22-12-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

O sadece bir fare altlığı değildi, aynı zamanda interneti de kolaylaştıracaktı. Peki sonra ne oldu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tari ... -gormedi_17165.html

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Milyonlarca bilgisayarın birbirine bağlandığı, milyarlarca web sitesini barındıran internet geliştikçe daha da karmaşık bir hal almaya başlıyor. Bu durum özellikle tecrübesiz kullanıcılar için her şeyi son derece zorlaştırıyor. Üstelik bu zorluklar sadece günümüze ait değil. 2000 yılında da yeni başlayanlar için internet zordu ve bir firma çözümün mousepad, yani fare altlığında yattığına inanıyordu.

2000 yılında piyasaya sürülen bu fare altlığı üzerinde bulunan özel düğmeler sayesinde tecrübesiz kullanıcıların internet üzerinde daha rahat etmelerini hedefliyordu. Favori internet sitelerinin listesini ve şifrelerini yedeklemek veya istediğiniz bir siteye hızla erişmek bu fare altlığı ile mümkündü. 20 dolar karşılığında satılan fare altlığı o dönemin en önemli teknoloji dergi ve sitelerinde incelenmiş, olumlu eleştiriler almıştı. Hatta promosyon olarak ilk 100 bin sipariş ücretsiz dağıtılmıştı.

Fakat ne yazık ki bir fikrin başarılı olması için ilginç olması yeterli olmuyor. Tüm olumlu eleştirilere rağmen bu sıra dışı fare altılığı fikrini kullanıcılara cazip gelmedi ve ilginç proje de sona erdi.

Tüm konu: Tarih böyle mousepad görmedi!

İzleyin: Microsoft'tan dokunmatik fareler!

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu fare altlığı işi neden tutmadı?

ekrem71
22-12-2009, 10:45   |  #2  
ekrem71 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

İnsanlar bilgisayar kullanırken gözünü ekrandan ayırmak istemez o yüzden her türlü kısayolun ekranda olmasını tercih eder