Tasarım Sanatı Yenilikler

animtr
21-10-2016, 06:55   |  #1  
animtr avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Tasarım konusunda yeni teknolojiler sürekli ortaya çıkmaktadır, aslında yeni olmayan ama çok haberdar olmadığımız başka bir tasarım sanatı dalına bakalım, 3D TASARIM...

3D tasarımve modelleme kısaca gözle gördüğümüz nesnelerin dijital ortamda derinliğe sahip bir şekilde oluşturulmasına denir. 3 Boyutlu Tasarım bir çok meslek sahibi olmak isteyen insanların artık bir miktar da olsa öğrenmesi gereken tasarım türlerinden birisidir. Örneğin mimarların bunu öğrenmesi neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Sebebi ise, mimarların ortaya bir model çıkartıyor olması. Bu mimari modelleri genel olarak 2d ortamlarda yapıyor olsalarda projelerini geliştirmek için gerçekte varmış gibi 3d tasarım yapmaları gerekmektedir.

3D Tasarımile esneklik kazanan projeler geliştirmeye müsaittir ve sonuç olarak ortaya daha kaliteli ürünler, projeler çıkmaktadır. 3D teknolojisi giderek hayatımızda yerini alırken bu tarz yeniliklerden hepimizin yararlaması ve kullanması gerekmektedir. 3D Tasarım ile sadece mimari projeler geliştirilmez. Ürün tasarımları ile ürünleri daha hızlı ve işlevsel üretebiliriz. Elektronik eşyaların tasarımlarını daha kaliteli tasarlayabiliriz.

Ayrıca etrafımız da gördüğümüz reklam çalışmalarında henüz üretimi başlamamış ürünlerin 3d tasarımlarını görebiliriz. Reklam ve televizyon konularında da 3d tasarımın önemi büyüktür ve kullanılmaktadır.