Tasarım ve İnternet Amaçlı Kullanım Hakkında

Indoles
21-04-2012, 01:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Merhaba,

Şu anki bilgisayarımın bitmeyen sorunları nedeniyle yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum.

Web arayüz ve grafik tasarımla hobi olarak uğraşıyorum; yarı profesyonel üzeri düzeyde diyelim. Şu anki bilgisayarım kötü mü kötü olduğundan bırakın grafik programlarında rahat çalışabilmeyi, internette gezinmeyi bile çileye dönüştürebiliyor. Bundan iyice daralmış durumdayım.

Ne istiyorum?
Özellikle Photoshop ve Illustrator gibi Adobe programlarında rahat çalışabileceğim, internette rahatça gezinip 1080p (ya da en azından 720p) videoları kasma/donma olmadan seyredebileceğim bir bilgisayar istiyorum aslında.

21" veya üzeri ekranda 1920x1080 pixel çözünürlüğünü destekleyen ve HD videoları kasmadan seyretmemi sağlayacak ekran kartı önerileri rica ediyorum. Aslında ekran olarak Dell U2311H almayı düşünüyorum. Grafik işleriyle uğraştığımdan ve TN panellerdeki renk sorunlarından bıktığımdan, IPS panel olmazsa olmazım olduğu için bu ekranı seçtim.

İşlemci, ekran kartı ve diğer donanımların modelleri hakkında iyi düzeyde bilgim olmadığından(öğrenmeye çalışıyorum) tam bir bilgisayar toplayamıyorum. Bana sistem önerisi yapabilir misiniz?

Mesela yukarıda az çok bahsettiğim istekleri i5 işlemci, 4 GB RAM, 256 bit veri yolu olan 512 MB bellekli ekran kartı düzgünce karşılar mı? Photoshop ve Illustrator arkaplanda açıkken 720p video seyrederken kasma/donma yaşanır mı?

Bu şekilde Windows'lu bir pc dışında aklımda olan bir şey daha var: iMac almak. Mac sisteminin grafik programlarında Windows'a göre kullanırken tuhaf ama iyi gelen bir şeyi/farkı var. Ama Mac işletim sistemini uzun süre kullanmadım ve iyi bilmiyorum, bu yüzden yeni bir işletim sistemine geçmeyi pek istemiyorum açıkçası.

Ayrıca bir de tablet bilgisayar alacağım ve özellikle tipografik nesnelerde hiçbir tablette olmayan görüntü kalitesi ve işletim sistemi sebebiyle 3. nesil iPad almayı düşünüyorum. Android ve iOS karşılaştırması falan yapmak istemiyorum fakat meşgul olduğum tasarımlar arasında iOSvari arayüzler de var ve bunlara alıştığım için Android arayüzüne bakasım dahi gelmiyor. Yoksa biliyorum iyi sistem, açık sistem ve gittikçe gelişiyor. Fakat bunlar benim için önemli değil; çünkü sistemin kendisiyle uğraşmayacağım ve yapamam da zaten.

Yazdım da yazdım. Tümden bir sistem olmasa da parça önerisinde bulunabilirsiniz örn: "Bilmem şu kart o dediğin monitörde şu çözünürlükte 1080p HD videoları rahatça çalıştırır" gibi...

Teşekkür ederim.