Taşınabilir Cihazları Şarj Eden Powerbank Gerçeği

Erpa İletişim
13-05-2014, 11:06   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Cep Telefonu, Tablet, Notebook, Ultrabook, mp3 player ve buna benzer taşınabilir cihazlar kullanım kolaylığı ve pratikliği ile hayatımızın içindedir. Özellikle taşınabilir olmaları her an yanımızda bulunmalarını kolaylaştırmaktadır. Ancak bu cihazların en büyük ortak sorunu şarj süreleri ve şarjlarının belirli süreden sonra bitmeleridir.

Özellikle sokakta olduğumuzda, acil bir durumda veya  şarj edebileceğimiz müsait bir ortam olmadığında şarjı biten bu cihazlar bizi zor durumda bırakabilmektedir.

İşte yeni teknoloji ile bu sorun powerbank denilen ve taşınabilir tüm cihazları şarj edebilen küçük mucize cihazlar ile çözülüyor. Ancak powerbank şarj cihazları da hiç göründüğü gibi masum olmayabiliyor.

Powerbank cihazı alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu Romoss Powerbank Türkiye Distribütörü Erpa Genel Müdürü Nihat Erdal'a sorduk ve aldığımız yanıtları sizler için derldik.

Özellikle kalitesi düşük Çin'den gelen ve merdiven altı tabiri ile üretilen powerbank  şarj cihazları taşınabilir cihazlarımıza zarar verebiliyor. Piyasa da ucuz satılan  powerbank cihazlarına itibar etmemekte fayda bulunuyor. Çünkü bu powerbank cihazları üzerlerinde 2000 -2200 mah güç yazdığı halde içine  bakıldığında cellin gerçek gücünün 1800 mah olduğu görülüyor. Bu da tüketiciyi zor durumda bırakabiliyor.

Powerbank cihazlarda güç arttıkça fiyat arttığında bu aldatmaca ortaya çıkabiliyor. Ayrıca düşük güçlü powerbanklar şarj cihazları taşınabilir cihazları daha az şarj ederler veya hiç şarj edemezler. Böylece tüketici ucuz aldığı powerbank cihazı kullanamadan çöpe atmış olur.

Tanınmamış veya markasız powerbank cihazlar ile şarj edilen cep telefonu, tablet veya diğer taşınabilir cihazların bataryaları yani pilleri de zarar görebilmekte, batarya ömürleri kısalabilmektedir. Bu nedenle powerbank tercih ederken kaliteli, markalı ve garantili ürünleri tercih etmek gerekmektedir.

Tıpki bir düşünürün dediği gibi ucuz ürün alacak kadar zengin değilim felsefesine kulak vermenin doğru olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknolojik cihazlar iyi üretilmediği ve kaliteli olmadığı durumlarda diğer cihazlara da zarar vermektedir. Bu nedenle ucuz veya kalitesiz powerbank şarj cihazları ile şarj derdinden kurtulmak imkansızdır. Markalı powerbank cihazlar  powerbank arayışı içinde yerinde tercih olacaktır.