Tattoo Türkiye - Dövme Modelleri

Dövme Modelleri
26-07-2017, 13:06   |  #1  
Dövme Modelleri avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Merhaba Değerli Forum Üyesi Arkadaşlar


Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız dövme ile alakalı Tattoo Türkiye sitesi hakkında bir kaç bilgilendirme yapmak için bu konuyu açıyorum.


Esasında  2006 yılında DövmeSanatı Dergisi olarak başladığımız yayın hayatına 2013 yılında mali nedenlerden dolayı ara verdik. Bu 4 yıllık süreçte internette bir çok dövme ile alakalı site yapıldı. Hemen hemen hepsi de başarılı. Dergi olarak sosyal medya'da çok fazla yer alamadık. O dönem sosyal medya çok etkin kullanılmıyordu. Bizde çok gerek görmedik açıkçası.

Dergi yayın hayatına son vermiş olsak dahi, dövme modelleri birebir insan temelli ve insanların  beğinelerine hitap ettiğinden ötürü dergimizin hala bir çok dövme stüdyosunda insanlarla buluşmaktadır.  Bir çok dövme sanatçısı arkadaş, dergimizin sayılarınd a yer verdiğimiz ve bir çok şehirden örneklerle geniş bir katalog görevi gören  galeri bölümünü, müşterilerin e fikir vermesi adına hala değerlendirmektedir.  Belki ilerde yeni den yayın hayatına kaldığı yerden devam edebiliriz , ama şimdilik sosyal medya üzerinden daha fazla kişiye ulaşmak adına web sitemizi yeniden şekillendiriyoruz .

Ağırlıklı olarak dövme modellerine yer verdiğimiz sitemizde, sadece dövme görselleri paylaşmaktan çok, dövme modellerinin anlamları üzerinde de ciddi araştırmalar yapmaktayız.  Örnek verecek olursak Düş kapanı dövmelerinin gelişimi esasında kızılderilerde kötülüklerden korunmak adına evlerine asılan bir nesneyken zamanla insanların vücudunda dövme olarak yaptırılmaya başlanmış bir motif olarak karşımıza çıkıyor.  Sitemizde bu gibi merak ettiğiniz bir çok dövme modelinin anlamı da bulabilirsiniz. Ayrıca eskiden dergimizde yayınlamış olduğumuz röportajlarla ünlü isimlerle yaptığımız söyleşileri de yayınlamayı düşünüyoruz. 

Türkiye’de dövme sanatı son bir kaç yıldır daha kabul gören bir hal almaya başladı. İnsanlar dövme yaptırma konusunda geçmiş yıllara oranla daha istekliler, dövmenin popüler olmasıyla birlikte bir çok internet sitesinde dövme ve dövme modelleri hakkında çeşitli yazılar yayınlanmakta. Bu bizim için gerçekten sevindirici bir durumdur. Dergicilik döneminde insanlara dövme sanatını anlatırken oldukça zorlanırken şimdilerde dövme sanatı hemen hemen her sitenin vazgeçilmez konu başlıklarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Değerli forum üyesi arkadaşlar bu süreçte sizlerinde desteğini beklemekteyiz.  Sitemiz hakkında yorumlarınız bizim için emin olun çok kıymetli olacaktır. Şimdiden ilginize teşekkürler.


Tattoo Türkiye

Dövme Sanatı Dergisi