Tek kelime ile : opera

LaThReLL
28-07-2010, 00:17   |  #26  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

[url=../kisisel/149166/]evolution35[/url]

opera sana para verip reklam mı yaptırıyor. bu ne böyle övmeler indirme linkleri falan.
1- operanın turbosu eski pclere göre iyi olabilir fakat benim için çok dandik birşey
2- opera butonu yer imleri çubuğunu açtığında anlamını yitiriyor.
3- yer imleri çubuğunu sekme çubuğunun altına indirmek istiyorum ki en üstteki klasik çubuk gitsin. opera butonu da office 2007 gibi anlamlı olsun. ama öyle bir şansımız yok.
4- sekme düğmeleri çok kalın ve onları mouse un orta tuşuyla kapatmak isterken yanlışlıkla alt tarafına tıklarsan sekmeler görüntülü hale geliyor. benim istediğim o mu .HAYIR
5- internet sayfaları tam yüklenmediği anda eğer girdiğin sitede çok fazla resim (reklam, küçük resimler) bulunuyorsa, operanın hepsini "resim" yazılı bir hale getiriyor.güzelim site tasarımının içine ediyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor.
6- siteye bağlanamama gibi bir problemle karşılaştım ve o sırada internetimde yoğunluk sıfır dı (görev yöneticisi ağ kullanımı %0)
7- operanın peacekeeper ve sunspider testlerinden yüksek performans alınması kullandığımız siteden maksimum performansı alacağımız anlamına gelmiyor (pc yi kastırma bakımından)
8- tarayıcıyı başlatma hızı ie 8 den beter

bana kalırsa en hızlısı chromedur. açılış hızı bakımından sadelik bakımından. ama hızlı oluşu stabil anlamına gelmiyor. chrome shockwave flash için kendi çapında işlem gücü harcattığı için pc de yavaşlamaya neden olur.. opera da ben hızlıyım ama size göstermemeye çalışıyorum diyor. chrome hızlı oluşunu bir şekilde gösteriyor fakat opera bunu bile yapamıyor.

benim tercihim firefox. gerek bellek kullanımı olsun gerek eklentileri olsun, gerek stabil olması bakımından en iyisi firefoxtur

VOY
28-07-2010, 02:04   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Opera'nın geçmişte çoğunlukla Hacker'lar tarafından kullanılmaktaydı. Ve kullanmaya da çoğunlukla devam ediyorlar.Güvenlik açısından en iyi Opera demişsiniz. Aslında o kadar da güvenli değil. Peki neden Hacker'lar kullanıyor diyeceksiniz. Sizinde dediğiniz gibi Opera'nın kullanım yüzdesi %2,3. Fazla kullanılmıyor ve açıkları da bilinmiyor. Fazla kullananı olmadığından ve buna bağlı olarak güvenlik açıkları bilinmediğinden dolayı kullanılıyordu. Yukarıda yazdığımı her ne kadar yorumun başına yazmışsam da dipnot olarak kabul edin. Şimdi Opera Web Tarayıcı ile diğer tarayıcılar arasında bir karşılaştırma yaparsak;

Firefox : Geniş uygulama ve betik kitlesi olduğundan dolayı bu konuda en iyi Firefox. Ama betikler, uygulamalar ve araçlar yüklendikçe tarayıcının sistemi yorması dez avantaj. 
Safari : Hız konusunda eskiye göre üstünlüğünü kaybetmişse de bir zamanların en hızlı tarayıcısıydı. Ama Windows işletim sistemi için en vasat web tarayıcıdır. Mac OS'ta gayet iyi çalışır, açıklar Windows'a göre daha azdır ama neredeyse Windows'un kapılarının açık olduğunu Hacker'lara davetiye ile bildirir.
Chrome: Google Chrome Opera ile tek rekabete giren tarayıcıdır desek yanlış olmaz. Firefox gibi yavaş yavaş betik ve uygulamalar için kapılarını açtı. Sistemi fazla yormuyor. Tek dezavantajı çok fazla çökmesi.

Uzun lafın kısası her ne kadar açığı olup bilinmese de şu değerlendirmelere göre en iyi tarayıcı yine Opera. Ancak sırf temel web tarayıcılarını ( Chrome, Firefox, Opera, IE) denemeyin derim. Comodo Dragon, Maxthon gibi temel tarayıcılardan türetilmiş tarayıcıları da denemenizi tavsiye ederim.

Atilla Sarıtaş
28-07-2010, 03:43   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010
Alıntı: Karub  
Opera'da beni kendinden uzaklaştıran bir elektirik var. Ne zaman kursam yarım saat içinde siliyorum. IE en iyisi demek istiyorum fakat oda değil. Her tarayıcı mükemmel değildir. O yüzden aynı anda birkaç tane kullanıyorum. Birinin açamadığını mutlaka diğeri açıyor :)
Ruh ikizimi buldum Islık
Bende de aynı durum var büyük bi istekle sanki 'tekerleği icat etmiş' gibi bi sevinçle kuruyorum bazı ayarları istediğime göre ayarlayamıyorum sonra birden siliveriyorum Ağzı kulaklarına varıyor
Hatta yine kurasım geldi, indirmeye başladım bile. Bu sefer ayarları yaparsam Opera'ya geçicem. Firefox'un bu sitede verdiği Script hatalarından gına geldi Kahkaha

Edit : Yükledim opera'yı sorunları aştım galiba bu sefer biraz daha uzun sürdü Ağzı kulaklarına varıyor
Mynet sorunsuz açılıyor bende ? 

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 28 Temmuz 2010 04:03
Mert_06
29-07-2010, 00:18   |  #29  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Operayı daha yeni denedim, açıkçası yavaş buldum ve kaldırdım. Safariyi deneyeceğim.

Son Düzenleme: Mert_06 ~ 29 Temmuz 2010 00:22