Tek telefonda 2 Android devri başlıyor!

CHIP Online
02-08-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cep sahipleri... Bu uygulama sayesinde tek işletim sistemine mahkum olma devri bitiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tek ... basliyor_41772.html

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

HTC One sahipleri, telefonun saf Android'li Google sürümünün de ortaya çıkması ile birlikte iki farklı işletim sistemini kullanabilir hale geldiler. MoDaCo.Switch isimli uygulama, tam da bu noktada devreye giriyorve tek bir telefonda, iki farklı işletim sistemini ve ara yüzü kullanma imkanı sağlıyor. Başka bir deyişle, artık HTC One sahipleri, iki Android arasında geçiş yapabilecek.


Örneğin, HTC One'ın kullandığı ara yüz ile Google'ın saf Android sürümünün ara yüzü arasında kararsız kalanlar, henüz beta aşamasında olan üçüncü parti yazılım MoDaCo.Switch sayesinde, diledikleri işletim sistemine ve arayüze geçiş yapabilecekler. 


PC'ler üzerinde birden çok işletim sistemini çalıştırmaya yarayan VMware yazılımına benzer şekilde, MoDaCo.Switch de telefonlar üzerinde farklı işletim sistemlerini barındırmaya ve gerektiğinde bunlar arasında geçiş yapmaya imkan tanıyor. Şimdilik HTC One telefonları için tasarlanan yazılımın başarılı olması halinde, diğer telefon modellerine de uygulanması için çalışmalar başlayacak.


&lt;span style="text-decoration: underline;">HTC One testi için tıklayın...</span>


MoDaCo.Switch aslında basit bir işletim sistemi değiştiricisi olarak çalışmaktan fazlasını da yapıyor. Uygulamalar kurulurken telefondaki her işletim sisteminin tanıyacağı şekilde düzenlenmesini de sağlayan yazılım sayesinde, cihazda hangi işletim sistemine geçilirse geçilsin, kullanıcı uygulamalarına kolayca ulaşabiliyor.


Beta sürümünde bazı kısıtlamalar bulunuyor. Örneğin, MMS'ler ve arama logları, bir sistemden diğerine aktarılamıyor. Bu yüzden, bir sistem çalışırken arayan kişilerin kaydını,  diğer sistemde görmek şimdilik mümkün değil ancak geliştirici bu kısıtlamaları kaldırmak için çalışıyor. Yani çok yakında uygulamayı, diğer Android telefonlarda çift işletim sistemini çalıştırmak için kullanmak da mümkün olacak gibi görünüyor.


Daha fazla detay için, &lt;span style="text-decoration: underline;">üreticinin web sitesini</span> ziyaret edebilirsiniz...

Tüm Konu: Tek telefonda 2 Android devri başlıyor!

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: www.chip.com.tr