Teknik Alaşım Ürünleri

Banned
18-08-2020, 22:36   |  #1  
sorgante avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Alpha Plus öncülüğünde üretilen teknik alaşım ürünleri, kuyumculuk sektörü başta olmak üzere hemen hemen her sektörde kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünler, kullanılacağı alanlara göre çeşitli isimler alırken renkleri ve alaşım ürününün içerisinde bulunan maddeler de sektöre göre değişim gösterir. Teknik alaşım ürünleri, bir metalin diğer metal ya da ametallerle karıştırılması sonucu oluşur. Metale karıştırılacak olan maddeler, üretilmek istenen ürüne göre bir, iki ya da üç adet olabilir. Karışımda hangi maddelerin kullanılacağı ve kullanım miktarının ne olacağı alaşım ürününün kullanılacağı sektöre bağlıdır.

Teknik alaşımürünlerini oluşturmak için madenlerin eritilmesi gerekir. Eritme işleminden sonra ise sıvılar karıştırılır, homojen bir yapı elde edilir. Bu aşamanın başından sonuna kadar oksitlenmenin engellenmesini sağlamak adına kömür tozu kullanılır ve eritme işlemleri toprak kaplarda gerçekleştirilir. Eğer elde edilmek istenen alaşım fazla miktardaysa eritme ve karıştırma işlemleri fırınlarda yapılır. Teknik alaşım ürünlerinin kullanım sektörlerine bakıldığında en çok ses getiren sektörün kuyumculuk sektörü olduğunu söylemek mümkündür. Kuyumculuk sektörünün bu kadar öne çıkmasının sebebi ise her daim kendini yenileyen bir alan olmasının yanında günden güne daha fazla ürünün üretilmesidir.

Kuyumculuk sektöründe kullanılan ürünlerkuyum imalatürünleri olarak geçer. Bu ürünler bakır, gümüş, altın gibi herkesin bildiği ve günlük hayatta takılan takılarda kullanılan maddelerdir. Kuyum imalat ürünleri de diğer teknik alaşım ürünleri gibi eritilerek elde edilir. Üretilecek olan takının tasarımına göre maddeler sıvı ya da katı olarak kullanılabilirler. Türkiye’de ve dünya çapında kuyum imalat ve teknik alaşım maddelerinin üretimini karşılayanAlpha Plusaltın, gümüş, paladyum, bijuteri ve hammadde kategorilerindeki ürünleriyle adından söz ettiren bir firmadır. Daha fazla bilgi için hemenalphaplus.com.trsitesine gelebilirsiniz.