Teknolojik ürünler minyatür kağıt maketlerde

CHIP Online
16-06-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Papercraft", yani kağıt maket çılgınlığı büyüyor, ama kağıt maketlerin kendisi küçülüyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tekn ... ketlerde_13340.html

Resimlerle: Kâğıt maketler: Papercraft

Evde Playstation 3'ünüz var. Ama işte de yanınızda olamsını istiyor, ama fazla yer kaplayıp ilginizi de dağıtmasını istemiyorsanız "Papercraft" sayesinde hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

"Papercraft", kâğıt ve kartonlarla model yapımı için kullanılan bir terim ve son günlerde modelciler arasında oldukça moda. Örneğin internette hızlı bir aramayla rafınıza koyabileceğiniz küçük iPhone'dan yine küçük bir Hubble teleskobuna birçok basit kâğıt maket planı bulabilirsiniz.

Ama başlangıç seviyesindekileri sevindiren bu modeller profesyoneller için bir önem taşımıyor. Profesyoneller bunun yerine sadece parmağınızın ucu boyutunda, ama gerçeğine oranlarından ve detaylılığından ödün vermeden kağıt ve biraz yapıştırıcı ile maketler yapıyorlar. Hem de hiçbir plan olmadan.

Sonuçta ise inanılmaz modeller ortaya çıkıyor. Hem de bu modeller gerçeklerine o kadar yakınlar ki çalışan bir modül kapakları, veya CD sürücüleri bile var. Aslında hepsi birer sanat eseri olan bazı kâğıt modelleri ise sizin için galerimizde topladık.

Tüm konu: Teknolojik ürünler minyatür kağıt maketlerde

Resimlerle: Kâğıt maketler: Papercraft

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz olsanız hangi maketten yaptırmak isterdiniz?