Telefon ne zaman çalsa internet bağlantım kopuyor

radyoaktif
23-01-2009, 14:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler.
Evde 2 hat çıkışı var 1.sini ben LINE ye aldım 2.si boştaydı eve 2. bir telefon alındı içerki odadaki 2. hat çıkışına bağlandı. Şimdi splitter e bağlı telefon çalsa birşey olmuyor ama 2. hatta bağlı telefon içerki odadan çaldığında onu açar açmaz net gidiyor ve içerki odadaki ( 2. hatta bağlı ) telefon kapanana kadar net gelmiyor. Acaba modeme bağlı telefondan bir kablo ek alıp 2. hatta bağlı telefona paralel mi bağlamam lazım ki sorunum düzelsin o zaman 2 telefonuda tek bir kablo da toplayıp ortak bir jak la splitter de phoneye bağlarım. Yalnız bu eki nereden alacam modeme bağlı telefon kablosundan mı yoksa 1. hattan gelip lıne ye giren kablodan mı ? Yani telefonlarımı hatlarımı birleştirmem lazım? Nasıl?

2. olarak internet hızımda da inanılmaz bir düşüş var türk telekomu defalarca aradım ve servis geldi baktı splitter de; Adsl'yi phone'ye, telefondan gelen kabloyuda modem'e takmışım o zamanda 2. telefon yoktu ve genede 1. telefonu açar açmaz net gidiyordu speedtest de de internet hızım 400kb download ı geçmiyordu ama upload hep aynı 220kb o değişmiyor zaten :) Servis geldi baktı adam phone ile modem kablolarının yerini değiştirdi şimdi speedtest yap dedi yaptım 780 kb gösterdi sonra adam bana baktı gülmeye başladı çok utanmıştım o ara birde 10 senelik PC kullanıcısı olacağım. ( profesiyonel anlamda 1,5 yıl oldu :) ) Sonra 2. telefon geldi onuda içerdeki 2. hatta bağladım. Bir süre geçti ve internet hızım tekrar 400kb lere düşmeye başladı hatlara baktım herşey yerli yerinde düşündüm acaba içerdeki 2. telefon yüzünden mi diye o telefonu devre dışı bıraktım speedtest yaptım internet hızı gene 400 kb lerde. Splitter mi arızalı dedim ee o arızalı olsa 1. hattaki telefonu kullanamam ama kullanıyorum. Defalarca PC yi güvenlik testleri yaptım olmadı format attım ama yok olmadı hala internet hızı aynı. Tüm kabloları ezilme,kopma vs sorunlara karşı gözden geçirdim gene birşey bulamadım. Türk telekomu da ne zaman arasam sorun bizden kaynaklı değil diyorlar. Eee sorun nedir arkadaşlar. Sizlerden sağlıklı cevaplar alarak onagöre hareket etmek istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 23 Ocak 2009 14:46
Banned
23-01-2009, 15:17   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Yazınız biraz karışık olmuş pek birşey anlamadım. Yinede siz e en basi çözümü şöyle anlatayım. Telefonların kablolarına splitter takın, splitterden çıkan kabloyu prize takın. ''2. hatta bağlı telefon içerki odadan çaldığında onu açar açmaz net gidiyor ve içerki odadaki ( 2. hatta bağlı ) telefon kapanana kadar net gelmiyor'' demişsiniz bundada telefonla kendi hattı arasına bir splitter takın gitsin. Sorununuz çözülecektir. Sorunun kaynağı ya kendş tesatınızdan yada türk telekomun kendi bina dışındaki tesisatından kaynaklanıyordur. Büyük ihtimallede evinize üç kablo ile iki hat bağlıdır. Ama splitter srunu çözecektir.

radyoaktif
23-01-2009, 18:16   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yorumun için teşekkür ederim dostum. İnternet hızımı normale döndürebildim. LINE den çıkan kabloyu 2. telefon hattına bağladım internet hızım düzeldi demekki 1. hat çıkışında bi sorun varmış ama dediğim gibi o telefon çaldığında netin gitmesi durumu hala devam ediyor du bende içerideki telefonu iptal ettim. Ama hala modeme giren telefondan ek alıp diyer telefona bağlama durumunu yapmaya çalışıyorum. Sende biraz karışık anlatmışsın :) Demek istediğim; tam olarak nasıl ne şekilde modeme bağlı telefon kablosundan bir ek alıp içerideki telefona bağlayıp 2 telefonu ortak bi girişte toplayıp splitter e takacam? Umarım açıklayıcı yazmışımdır.

radyoaktif
25-01-2009, 00:54   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tamamdır bugün içerideki telefon kablosunu modeme giren telefon kablosuna bağladım 2 sini ortak bi kabloda toplayıp taktım jakı phoneye oldu 2 side takır takır çalışıyor bende fazla teferruat yapmışım he bişey değilmiş Islık

Son Düzenleme: radyoaktif ~ 25 Ocak 2009 00:56