Telefon Önerisi (Note 3, LG G2 , Z1, G Pro)

sametcafer61
22-10-2013, 21:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2013

Arkdaşlar Merhabalar;
Şöyle 1 ay sonra kadar Allah'ın izniyle akıllı bir telefon almak niyetindeyim.(Avea'nın faturaya ek tarifesiyle yada farklı bir şekilde)
Şu kriterler öerçevesinde tabiiki.
* Büyük ekranlı telefonları sevmekteyim. Neden ise internet keyfi yi, film pek izlemesem de yine izliyorum ve oyun rahatça oynayabiliyorum.
* Satın alacağım telefon tablet yerine de geçecek. Bilgisayarı kullanamadığım durumlar çok oluyor. O durumlarda hızır gibi imdadıma yetişebilecek bir cihaz.
* Çok sık not alan bir insanım. Mesaj bölümüne not yazmaktansa ekranın herhangi bir tarafına not alabileyim istiyorum veya herhangi bir yere işte. (İşte burda Note 3 Ön Plana Çıkıyor)
* Fotoğraf çekimi tatmin edici bir özellikte olmalı. Hiç olmazsa gece çekimlerinde falan. Video da aynı şekilde. Hd ibaresini görebileyim istiyorum.
* Donma olayı olsun istemiyorum. Hele ki en lazım olduğu anlarda.

Şimdilik bu şekildeler.Aklıma gelirse yine ekleme yaparım.
Yorum yapacak arkadaşlar şuna dikkat etsinler lütfen.
Ör: s3 kral falan gibisinden saçma sapan mesajlarla doldsun istemiyorum. Bir de gerçek nitelikle yorumlar yaparlarsa ve gerekçeleriyle birlikte, tecrğbeleriyle birlikte cihazları kullanan arkadaşlar olursa da daha güzel olur.
İyi forumlar herkese.

Son Düzenleme: sametcafer61 ~ 22 Ekim 2013 22:02
sametcafer61
22-10-2013, 22:40   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2013

Kardeşim, Benim Konumun Altına Niye Yazıyorsun, Git Yöneticiye, Moderatöre Şikayette Bulun.

GreeNs
24-10-2013, 08:19   |  #3  
GreeNs avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Merhaba:

Sizin özelliklerinize en uygun telefon daha yeni tanıtıldı ( Nokia Lumia 1520 );

* Büyük ekranlı telefonları sevmekteyim. Neden ise internet keyfi yi, film pek izlemesem de yine izliyorum ve oyun rahatça oynayabiliyorum. Nokia Lumia 1520, 6 " Ekran sunmakta ve Görüntü Kalitesi Full HD ( 1080 P ) ayrıca 368 ppi ( İnsan gözü 300 ppi den sonrasını ayırt edemez.) 

* Satın alacağım telefon tablet yerine de geçecek. Bilgisayarı kullanamadığım durumlar çok oluyor. O durumlarda hızır gibi imdadıma yetişebilecek bir cihaz. 7 " 'den sonrası Tablet konumundadır. Ekranı 6 " Zaten.

* Çok sık not alan bir insanım. Mesaj bölümüne not yazmaktansa ekranın herhangi bir tarafına not alabileyim istiyorum veya herhangi bir yere işte. (İşte burda Note 3 Ön Plana Çıkıyor) Nokia Lumia 1520 Office programları ile not almanızı kolaylaştırır. Ayrıca ekran büyük olduğundan sanal klavyede büyük olur Note 3 deki kalemin saçma sapan kelime algılama hızından daha hızlı yazarsınız..

* Fotoğraf çekimi tatmin edici bir özellikte olmalı. Hiç olmazsa gece çekimlerinde falan. Video da aynı şekilde. Hd ibaresini görebileyim istiyorum. Nokia Lumia 1520 20 Megapixel Carl Zeiss Lensli, Purewiew( GECE ÇEKİMLERİ KARANLIK İÇİN ) 2 Led flash gibi özellikleri bulunmakta. Piyasadaki en iyi fotoğraf çeken telefon Nokia Lumia 1020 ( 41 MP ) buda 20 MP ile bazı telefonlarla aynı ama Lens ve özelliklerden dolayı en iyi kameraya sahip 2. telefon ve Full HD ( 1080 P ) video kaydediyor.

* Donma olayı olsun istemiyorum. Hele ki en lazım olduğu anlarda. Donma olayını Note 3 de bile yaşarsınız ama bu telefonda yaşamazsınız. Nedenini açıklıyayım;

Samsung Galaxy Note 3 Snapdragon 800 işlemci kullanıyor ve Nokia Lumia 1520 de aynı işlemciyi kullanıyor. Fakat Android OS ve Windows Phone 8 çok farklı. Windows Phone 8 işletim sistemi olan telefonlar minimum 1 Ghz Çift Çekirdekli işlemci olması isteniyor ve asla donmaz. Nokia Lumia 1520 de 2.2 Ghz 4 Çekirdekli işlemci ve 2 GB Ram mevcut ayrıca en an 512 MB Ram olduğunda donmaz diyor. Ve telefonda belirttiğim gibi En az bulunması gerekenin 4 katı ram var. Ondan dolayı işinize lazım olduğu anlarda değil olmadığı anlardada donmaz.

Nokia Lumia 1520 Özellikleri:

Ekran: 1080 P Full HD 6 " LCD Ekran ( Gorilla Glass 2 İle korunmakta )
İşlemci: 2.2 Ghz 4 Çekirdek Snapdragon 800 İşlemci
Ram: 2 GB
Hafıza: 32 GB + 7 GB SkyDrive Ücretsiz Hafıza + 64 GB Kadar Hafıza Kartı Desteği
Arka Kamera: PureWiew Mod, 20 Megapixel Auto Focus Carl Zeiss Lens, Optical Image Stabilization (OIS), 2 Led Flash, 1080 P Full HD 30 fps Full HD Video Kayıt
Ön Kamera: 1.2 Megapixel, 720 P Video kayıt ve HD Görüntülü Konuşma
Batarya: 3.400 mAH
Ses: Dolby Headphone
İşletim Sistemi: Microsoft Windows Phone 8 Bütün güncelleştirmeleri ile birlikte..

bademgoz
25-10-2013, 15:19   |  #4  
bademgoz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

bende de bazı sorunlar oldu ama yardımcı oluyorlar arkadaşım sinirlenmişsin biraz ama bu gibi olaylar zaman zaman herkesin başına gelebiliyor komple sil baştan kur herkes yapabildiğine göre sende ayarlayabilrisin kolay gelsin

XlOlX
25-10-2013, 20:28   |  #5  
XlOlX avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

samsung türkiye sunduğu telefon modellerinde snapdragonun ciplerini kullanmıyor kendi urettiği çipleri kullanıyor ve bunlar yeteri kadar iyi değil snapdragon800 su anda en iyisi 

Bide ben 5 senedir samsung kullanıyorum bıktım artık touchwizden donma yapıyor bir süre sonra, bende yeni telefon almayı düşünüyorum samsung almamaya karar verdim bıktım artık çünkü

benim almaya karar verdiğim telefon modeli ise lg g2 nedeniyse şu:

donanımı çok iyi, kullandığı arayüzden dolayı telefon donma yapmıyor sağladığı özellik sayısı da fazla (sonynin arayüzünü beğenmiyorum hiçbir özelliği yok)

ekranı 5.2" telefonu eline aldığında ekran daha büyük gibi duruyor nedeniyse ekran çerçevesinin minimuma indirilmesi 

telefonun arkasında duran sihirli tuşlara istediğin uygulamanın kısayolunu ekleyebiıyorsun (çok not alırım diyorsan quickmemoyu kısayol yaparsan tek tuşa basarak not alabilirsin)

pilini servise verdiğinde istediğin zaman değiştirtebilirsin ama pilin sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü lg yeni bir teknoloji kullanarak bu pili yaptı yani sıradan li-on pil değil bunlar 

*sonuç olarak samsung almam ben şahsen touchwiz her nekadar çok özellik içerse de kasma yapıyor bıktım artık

*daha önce sony kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım arayüzünden şikayetçi sunuduğu özellik az diye ama donanımı iyi ekranı kötü bide bence çok kaba duruyor z1

*lg her konuda üstün kamerası gayet iyi ekranı inanılmaz güzel görünüyor tasarımı çok hoşuma gitti g2nin tek kötü yanı arttırılabilir hafızanın olmaması oyüzden lg g2 alacaksan 32 gb al(1800tl) ama şunu unutmamak gerekir eğer bir telefona sd kart takarsanız telefon biraz yavaşlıyor oyuzden otelefonu direk 32 gb almak daha iyi

poewang2
16-11-2013, 15:30   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

peki bu telefondan 3g ile internete girebiliyor muyuz ? çünkü 4g var diyor

birde bu telefonda resimler,n üzerine yazı yazıp kayıt alabiliyor muyuz ?

mesela 1 resim çektim üstüne yer ve tarih yazmak yada not almak istiyorum yapabilir miyim ? samsung spenle yapılabiliyor bundada kalem teknolojisi var mı ?