Telefon önerisi

evilsomebody
08-08-2010, 21:55   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

arkadaşlar iki telefon arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=46385


http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=42678

bunlarda olmazsa fiyatı 500 tl yi geçmeyecek şekilde telefon önerilerinizi bekliyorum.

vmesut
08-08-2010, 22:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
264 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=44275 
dokunmatik olarak bu da wi-fi destekli özellikle tasarım olarak başarılı bulduğum bi model. Ancak uygulama yükleyeceğim symbian işletim sistemli olsun diyorsan:
 
http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=37546

NoteBook
09-08-2010, 20:24   |  #3  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Öncelikle alacağınız telefonu almadan önce şunlara bir karar vermelisiniz.
1-Programsal özellikleri ile çok oynar mısınız?.Sürekli güncelleme , program ekleme kaldırma vs..
2-Telefonun fiziki özellikleri sizin için önemli midir?.Boyutu,rengi vs..
3-Alacağınız telefonu uzun bir süre kullanacak mısınız?
 
1. sorunun cevabı evet ise Nokia hayır ise Samsung
2. sorunun cevabı evet ise Samsung hayır ise Nokia
3. sorunun cevabı evet ise Nokia hayır ise Samsung
 
Samsung 'un Nokia'ya göre eksileri :
1-Samsung 'un işletim sistemi kendine has ve kolay kolay bozulmayan ama bozulduğunda da kolay kolay yapılamayan bir işletim sistemidir.Bu durumda sürekli program ekleme / kaldırma işleminin sonunda telefon programsal olarak ciddi zararlar görebilir.
2-Samsung fiziki olarak daha sağlam görünse bile elastiki olarak daha ön plana geçen Nokia fiziki olarak daha güçlüdür.Samsung ile Nokia'yı 5 metre yüksekten beton zemine bırakın, Samsung 'da ciddi kırılmalar meydana gelir ama Nokia en fazla parçaların yerinden çıkması sorunu yaşatır.Ya da çizilmesi.
3-Samsung uzun vadede bataryasını çabuk yiyen bir telefondur.İki telefonu alın 4 sene kullanın Samsung artık açılmama sorunu çıkarır ama Nokia bir şekilde kendini açar ve yine size işinizi gördürür.
4-Samsung'u gereğinden fazla şarja koyarsanız telefon kilitlenmesi gibi sorunlar çıkarabilir.Ama Nokia'da bu çok nadir çıkan bir sorundur.
5-Samsung ile sürekli müzik dinleyin kulağınız şişer.Ama Nokia'da bu sorunu kolay kolay yaşamazsınız.
6-Samsung'un resim kalitesi ne kadar Nokia'ya göre daha iyi olsa da Samsung telefon ile çekilmiş bir resmi bilgisayara aktardığınızda piksel kalitesi düşmesi yaşayabilirsiniz.Nokia'da ise bu sorun en fazla %10 gibi bir kayıpla olur.(3.2 mp kameraya sahip Samsung ve Nokia için..)
 
Samsung'un Nokia'ya göre artıları:
1-Samsung'u masaya koyun.Karizma sağlar.Yani dış görünüş Nokia'ya göre daha iyidir.Nokia,Samsung'un yanında oyuncak gibi durur.
2-Samsung'un çekim kalitesi ve konuşma kalitesi Nokia'ya göre daha iyidir.Uzun süreli telefon görüşmelerinde başınız ağrımaz.(S5620 için..)
3-Samsung'un bekleme ve konuşma süresi her zaman Nokia'ya göre daha iyidir.Konu içerisinde karşılaştırılan iki telefon arasında özellik olarak Nokia daha çok bekleme ve konuşma süresi sağlıyor gibi görünse de uzun süreli telefon görüşmelerinde Samsung daha kaliteli görüşme sağlar.
4-Samsung'u ne kadar kurcalarsanız kurcalayın ana sistem dosyalarını silmedikçe işletim sistemi kolayına çökmez.Nokia'da sistem dosyalarına ulaşmak kolay olmasa bile çabuk virüs kapan açık kaynak koduna sahip bir işletim sistemi kullanıldığı için çökme işlemi daha çabuk olur.
5-Samsung'un versiyon güncelleme işlemine Nokia kadar ihtiyacı olmaz.Çünkü yapılması gereken her şey bir işletim sistemi içerisinde yapılır.Geriye kalan çıkan yeni programların yüklenilmesidir.Nokia 'da ise en az 3 kez versiyon yükseltme yaparsınız her şekilde.Bu durum da telefonun daha çabuk eskimesine yol acar.
4-Samsung marka bir telefonun ikinci el satışında daha çok kar elde edersiniz.Nokia marka telefonu kutusundan çıkarın hiç bir şey yapmadan kutusuna geri koyun ve satmaya kalkın en az 100 TL eksiğine satarsınız.Aynı işlemi Samsung için yapın en fazla 50 TL eksiğine satarsınız.Çünkü Samsung'un dış görünüm olarak alıcısı Nokia'ya göre daha çoktur.
 
İki telefonun birbirinden tek farkı , Samsung'da Facebook gibi sosyal ağlara bağlanmak için özel olarak üretilmiş SNS isimli bir yazılımın olmasıdır.Geriye kalan bütün özellikleri ( İşletim sistemi hariç ) az çok aynı.
 
İşletim sistemi olarak bakarsak , Symbian daha sağlam ve geliştirilebilirlik özelliği daha iyidir.
 
Sonuç olarak :
Benim tavsiyem illa ki şu olamaz.Çünkü önce sizin için önemli olan özelliği bilmek gerekir
Eğer sizin için dış görünüm her şeyden önemli ise Samsung alın derim.Ama programsal yapı daha ön planda ise ve sürekli programlar ile uğraşacaksanız ve müzik dinlemek hoşunuza gidiyorsa kesinlikle Nokia.
Her iki telefon da uzun sürede işinizi bir şekilde iyi görür.Ama bütün özellikleri bir arada düşünürsek Samsung'u bundan 4 sene sonra kullanabilir misiniz bilemeyiz ama Nokia'yı kesinlikle kullanabilirsiniz diyebiliriz.
Şimdiden güle güle kullanın..