Telefonlarımızın bizi izlemesi ne kadar kötü?

CHIP Online
07-12-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonlarımız bizi gözetliyor, hakkımızda her şeyi biliyor. Peki bu gerçekten çok mu kötü?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tele ... dar-kotu_30716.html

Resimlerle: Android ceplerin kara listesi

Carrier IQ casus uygulaması olaylarının patlak vermesinin ardından cep telefonlarındaki gizlilik konusu yine teknoloji gündeminin en önemli bir konusu haline geldi. Peki bundan ne kadar endişlenmemiz gerekiyor ve casuslara engel olmaya yönelik neler yapabiliriz?

Telefonunuz nerede olduğunuzu biliyor

Cep telefonları, mobil şebekeler veya GPS uyduları yoluyla konumumuzu belirleyebiliyor. Bu konudaki endişe ise Google, Apple ve diğer mobil işletim sistemi üreticilerinin bulunuduğumuz yerleri kaydediyor olması. Google, Apple ve Microsoft, bu bilgileri konum veritabanları için kullandığını ve tüm verilerin isimsiz olduğunu söylüyor.

Bu şirketlerin sizi bir casus filmindeki gibi izleme olasılığı düşük, ancak yine de bu durum hoşunuza gitmiyorsa ve konum verilerinizi göndermek istemiyorsanız, bu işlevi kapatabilirsiniz. Android'de bunun için Ayarlar > Konum ve Güvenlik bölümüne giderek "Kablosuz ağları kullan" seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırmalısınız. iPhone'u ise öncelikle kırmanız, ardından Untrackerd gibi bir uygulama yüklemeniz gerekiyor.

Tüm konu: Telefonlarımızın bizi izlemesi ne kadar kötü?

Resimlerle: Android ceplerin kara listesi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonu ile izlenme olasılığınız sizi endişelendiriyor mu?